Max Markusson och Kamratgården.
Max Markusson och Kamratgården. Bild: Bildbyrån

Nielsen inte längre aktuell för Blåvitt

IFK Göteborgs sportchefsrekrytering rullar vidare – utan Ole Nielsen. Enligt uppgifter till GP är dansken inte längre ett av de aktuella namnen.

ANNONS
|

Ända sedan Mats Gren sparkades i oktober förra året har IFK Göteborg stått utan en permanent sportchef.

Visst, Jonas Olsson har klivit in och axlat rollen, men bara som en tillfällig lösning. Olsson har dessutom varit tydlig med att hans framtida fokus ska ligga på arbetet som akademiansvarig.

LÄS MER:Då ska IFK Göteborg vara tillbaka i den allsvenska toppen

I slutet av december rapporterade Fotbollskanalen att IFK Göteborg närmade sig ett slut på letandet efter en ny sportchef. Sajten uppgav också att danske Ole Nielsen var högaktuell för jobbet.

Nielsen själv bekräftade kontakt med IFK Göteborg.

– Ja, jag har varit i dialog med IFK. Vi har haft en riktigt bra dialog hittills. Det är väl först och främst ledningen i Blåvitt som ska svara på det, men för min del har det varit en positiv dialog. Jag tror att jag är en av flera personer som är aktuella för jobbet som sportchef i IFK, sa han till Fotbollskanalen då.

ANNONS

"Går emot det jag vill ska prägla klubben"

IFK Göteborgs klubbdirektör Max Markusson uppskattade inte danskens uttalanden. Till GP sa han:

– De jag har träffat för eventuella tjänster i Blåvitt samt de som arbetar med mig nu vet att det finns enkla regler att följa. Jag kräver samma från alla och det är hårt jobb och fullständig lojalitet mot klubben. Med det sagt så blir det enkelt för alla att förstå att de som inte är anställda – och i någon form uttalar sig om ett eventuellt jobb – per automatik går emot det jag vill ska prägla klubben.

LÄS ÄVEN: Uppgifter: Dansk aktuell som sportchef i IFK Göteborg

Den blåvita sportchefsrekryteringen har fortsatt sedan dess. Och fortsätter fortfarande.

Dock utan Ole Nielsen. Enligt uppgifter till GP är dansken inte ett av de namn som klubben just nu jobbar vidare med.

– Det där har jag inga kommentarer till, säger Max Markusson kort när GP når honom.

Ole Nielsen har tidigare varit sportchef i danska Randers, Viborg och Sönderjyske.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS