Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Nicole Odelberg Modin redo för premiär efter personliga tragedin

Nykomlingen Uppsala väntas slåss för överlevnad i botten av damallsvenskan. En viktig kugge i laget är nyförvärvet Nicole Odelberg Modin som var med om en personlig tragedi i vintras då hennes pojkvän omkom.
– Jag fick verkligen en tuff start, det var riktigt jobbigt. Jag slutade äta, träna och allting, säger Nicole Odelberg Modin.

Uppsala är nykomlingar och tippade att slåss i botten av damallsvenskan. Nicole Odelberg Modin är det 26-åriga nyförvärvet från AIK som ska hjälpa laget att hänga kvar.

Inför säsongen fick hon ett besked som vände världen upp och ner. Efter två veckor i den nya klubben omkom hennes pojkvän under en resa i Thailand, vilket hon berättar om för UNT.

– Jag fick verkligen en tuff start, det var riktigt jobbigt. Jag slutade äta, träna och allting. Jag gick ner några kilo under den perioden, så det är tur för mig att serien blev framflyttad.

LÄS MER: Så tippar GP-sporten årets damallsvenska

”Jag kör för honom”

Efter att pojkvännens död har hon tagit hjälp av nära och kära.

– Jag fick någon att gå och prata med och sedan hade jag vänner och familj som tog bra hand om mig. Alla tjejer skrev till mig och även tränarna har varit väldigt bra.

Under de två månaderna som följde pojkvännens bortgång tränade inte Nicole Odelberg Modin med klubben. Kort senare var hon tillbaka och nu vill hon ta sig an damallsvenskan för första gången.

– Jag försöker att inte tänka så mycket på det utan nu lägger jag allt fokus på fotbollen. Han kollar uppifrån på mig och ville att jag skulle ta klivet till allsvenskan. Jag kör för honom.

LÄS MER: Experterna eniga: Göteborg redo att utmana om guldet

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.