Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/3

Neymar-tröjorna går hett i Paris

I torsdags blev det till slut klart, Neymar lämnar Barcelona för spel i Paris Saint Germain. Välkomnandet i den franska huvudstaden har inte låtit sig vänta, på en dag såldes det nämligen 10 000 tröjor med Brassens namn på.

PSG fansen är minst sagt nöjda med sitt nyförvärv som, tillsammans med Messi och Suarez, bildade en av fotbollsvärldens mest fruktade anfallstrio. Men det kommer dröja en stund till innan Neymar får kliva ut på Parc des Princes iklädd Paris Saint Germains matchställ.

Han kommer nämligen inte vara med och spela mot Amiens under lördagskvällen.

- Jag kan spela, så varför inte? Jag måste prata med tränaren och ledarna, men jag vill verkligen spela, sade den brasilianska fotbollsstjärnan under presskonferensen på fredagen där han presenterades av sin nya klubb.

Då var det fortfarande oklart om han skulle spela. Senare på kvällen kom uppgiften att alla nödvändiga dokument inte var inlämnade till den franska fotbollsligan före midnatt fredag, vilket krävdes för spel.

Sålt tröjor för tio miljoner kronor

Hajpen kring Neymar dämpas inte av att han inte får inta planen under den första matchen. Den franska klubben har redan skramlat ihop en liten del av jättesumman de betalade för Neymar genom att 10 000 Neymartröjor har sålts till fansen – på en dag. Totalt har den försäljningen dragit in en miljon euro, motsvarande tio miljoner kronor.

Dyraste värvningen någonsin

PSG betalar Barcelona 2,1 miljarder för Neymar som därmed är världens dyraste spelare. Själv får 25-åringen en årslön på motsvarande 300 miljoner kronor, vilket gör honom till den näst bäst betalde fotbollsspelaren i världen efter Carlos Tévez i den kinesiska klubben Shanghai Shenhua.

Neymar kommer att presenteras för fansen inför matchen mot Amiens på en utsåld arena med över 45 000 åskådare.