Neymar, Alvaro Gonzalez och Nasser al-Khelaifi.
Neymar, Alvaro Gonzalez och Nasser al-Khelaifi. Bild: Bildbyrån

Neymar rasistanklagad och al-Khelaifi riskerar fängelse

Det råder kaos i Paris Saint-Germain. Stjärnan Neymar fick rött kort under skandalmatchen mot Marseille och anklagade motståndaren Alvaro Gonzalez för rasistiska tillmälen. Nu utreds Neymar för egna rasistiska kommentarer, enligt Cope. Samtidigt rapporterar L’Equipe att PSG:s ordförande Nasser al-Khelaifi kan få 28 månaders fängelse.

ANNONS
|

Matchen mellan Paris-Saint Germain och Marseille i franska Ligue 1 blev en stor snackis.

Marseille tog sin första seger borta mot huvudstadsrivalen på tio år, men det var inte detta faktum som stal showen.

Istället hamnade fokus på det stökiga slutet där hela fem spelare blev utvisade. En av dessa storstjärnan Neymar som slog till sin motståndare Alvaro Gonzalez.

LÄS MER: Neymar tillbaka – utvisad när Paris Saint-Germain föll igen

Efteråt menade Neymar att han agerade som han gjorde till följd av att Gonzalez ska ha uttryckt sig rasistiskt mot brassen.

Kan stängas av i tio matcher

Enligt franska kommentatorer på plats ska Gonzalez ha sagt att Neymar var en ”smutsig apa”.

ANNONS

"Det enda jag ångrar är att jag inte slog den här idioten i ansiktet i stället", twittrade Neymar efteråt. Detta samtidigt som Gonzalez förnekade anklagelsen.

Spanska radiostationen Cope uppger nu att även Neymar ska ha uttryckt sig rasistiskt under matchen. Brassen ska ha kallat Marseilles japanska spelare Hiroki Sakai för en ”jävla kines”. Enligt samma källa ska det dessutom finnas videobevis på situationen.

Neymar och and Hiroki Sakai i en duell.
Neymar och and Hiroki Sakai i en duell. Bild: ANTHONY DIBON

Tidningen Le Parisien har varit i kontakt med Marseille. Klubben dementerar inte uppgifterna, men säger att de inte vill kommentera frågan till någon annan än den franska ligans disciplinkommitté.

Neymar och Gonzalez kan nu straffas med upp till tio matchers avstängning, enligt Mundo Deportivo.

PSG:s ordförande också i trubbel

Samma dag rapporterar franska L’Equipe att klubbens ordförande, Nasser al-Khelaifi, kan dömas till 28 månaders fängelse.

Det har sedan tidigare väckt ett åtal från schweiziska myndigheter mot honom gällande korruption.

Al-Khelaifi, som också är vd för det Qatarägda tv-bolaget Bein Sport, misstänks för att ha mutat Jérôme Valcke (generalsekreterare för FIFA som fick lämna sin post efter korruptionsanklagelser) i samband med försäljningen av tv-rättigheter till stora fotbollsmästerskap.

– Jag har all anledning att tro att dessa anklagelser kommer att visa sig vara helt ogrundade och substanslösa, har al-Khelaifi sagt om åtalet i ett uttalande till AFP.

ANNONS

Trots detta är det just 28 månader som schweiziska åklagarmyndigheten yrkar på. Domen väntas falla den 30 oktober.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS