Netinho spräckte nollan med drömmål

Två säsonger och över 2 500 minuter. Men Netinho hade inte gjort ett enda mål i superettan ... fram tills nu.
– Det var mitt första mål så jag är väldigt lycklig, säger 25-åringen.

ANNONS
|

Brage hade precis tagit ledningen efter ett klassmål, och ett och annat huvud hängde i grönsvart.

Men ett huvud som inte hängde var Netinhos – försvararen som allt mer flyttats upp på Gais mittfält. Direkt efter målet kom bortalaget över halvplan, och efter en pass från Karl Bohm valde brassen att dra till.

Succé.

Från en bra bit utanför straffområdet knorrades bollen stenhårt in vid Brage-keepern Peter Rosendals vänstra stolpe, och kvitteringen var ett faktum – precis innan paus.

– Det var mitt första mål så jag är väldigt lycklig. Jag gillar att skjuta och vet egentligen att jag har ett bra skott, så det gäller bara att jag ska tro på mig själv, säger han.

ANNONS

"Saknar varandra jättemycket"

Att det var en direkt replik på Brage-målet, och att de därmed fick gå till paus i likaläge, gick inte heller att underskatta, menar Netinho.

– Jag tror det var jätteviktigt. Att gå till paus i underläge hade känts tungt med tanke på hur bra Brage är, inte minst på konstgräs, säger han.

Hemma i Brasilien satt familjen och följde hur 25-åringen alltså blev poängräddare för Gais (det föll ju inga fler mål, och matchen slutade 1–1).

– Det är min mammas födelsedag i dag. Hon ringde efteråt och vi var väldigt lyckliga tillsammans, säger Netinho.

– Vi saknar varandra väldigt mycket. Det är inte lätt att vara i från varandra ett år så här.

Så det här målet var hennes?

– Ja, det här var hundra procent för henne!

Hur många mål kan vi räkna med nu när dammen briserat?

– Svårt att säga. Jag brukar ju som sagt inte göra mål, men vill alltid hjälpa mitt lag. Men om jag börjar drömma ... fyra fem stycken kanske?

ANNONS