Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Nellie Nygren är en av tre nya spelare i GFC. Bild: SEBASTIAN LAMOTTE
Nellie Nygren är en av tre nya spelare i GFC. Bild: SEBASTIAN LAMOTTE

Nellie Nygren klar för GFC

Storebrorsan Benjamin gick nyligen till Genk.
Nu är Nellie Nygren klar för Göteborg FC.
– Det ska bli sjukt kul med nya utmaningar, säger Nellie Nygren.

Under onsdagen bekräftade Göteborg FC att tre nya spelare är klara för klubben. Spelarna serieledarna har tagit in är Elma Junttila Nelhage, (från IK Zenith), Wilma Jensen Berg (från Eriksbergs IF) samt Nellie Nygren (från Sävedalens IF).

– Det känns jättebra och det ska bli sjukt kul med nya utmaningar, säger Nellie Nygren.

Flickorna, som är födda 02 och 03, kommer att tillhöra F19-laget i GFC.

– Vi har tränat med laget två gånger i veckan och jag känner ju spelarna och tränare så det blir en skön övergång. Det ska bli jättekul att komma in i den miljön och träna med dom varje dag, säger hon.

Nellie, som kommer från Sävedalens IF till GFC, har stora framtidsdrömmar inom fotbollen.

– Det ska bli kul att spela i en elitsatsande klubb. A-laget är ju målet i klubblaget men sen hoppas jag på att spela utomlands någon gång i framtiden, säger hon.

Nellie, är som efternamnet avslöjar, lillasyster till Benjamin Nygren som tidigare i sommar blev klar för belgiska Genk.

– Vi spelar ju på lite olika positioner men det vi har gemensamt är att vi har bra spelförståelse och en bra vänsterfot, säger Nellie om storebrorsan.

"Henne vill jag jobba med"

Tränare Anna Stoltze ser fram emot att få börja jobba med de tre nyförvärven.

– Det är tre spelare som har varit i vår verksamhet och provat på tidigare. Vi har dessa samarbetsföreningar. Både vi och spelarna var redo på att skriva in dem fullt hos oss. Wilma har utvecklats väldigt kvickt och är en teknisk mittfältare och både Elma och Nellie är landslagsspelare med två fina vänsterfötter, säger tränaren Anna Stoltze.

– Jag såg henne för ett och ett halvt år sedan och tänkte att "henne vill jag jobba med". Det ska bli jättespännande att se henne ta kliv i år också, säger Stoltze om Nellie.

Både Nellie och Elma har tidigare fått vara med och känna på att träna med a-laget, men det är F19-laget som trion kommer att tillhöra.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.