Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Nätade för tredje matchen i rad när GFC vann

GFC och inte minst Pauline Hammarlund har fått en lysande start på säsongen. Mot Vittsjö nätade anfallaren för tredje matchen i rad när tre poäng bärgades. – Jättebra för självförtroendet, säger målskytten.

Mot Kif Örebro i den allsvenska premiären slog Pauline Hammarlund till sent när hon rullade in 1-0, vilket säkrade tre poäng för göteborgarna då. I 3-3-mötet borta med Kvarnsveden senast, där GFC tappade segern i slutsekunderna, hittade hon nätet på nytt och när Vittsjö på måndagseftermiddagen kom till Valhalla IP fick anfallsstjärnan återigen måljubla. 

– Det är klart att det är jättebra för självförtroendet när laget skapar chanser som jag sätter dit. Sedan tycker jag ju inte att det spelar någon roll vem som är sist på bollen så länge laget tar tre poäng, men visst är det skönt att få göra mål på chanserna man får. 

Målet, som kom till i den 71:a minuten, innebar 2-0 och att GFC kunde spela på resultatet under slutdelen av matchen. I den första halvleken hade Beata Kollmats prickat in 1-0. 

– Vi hade ett bättre spel i andra halvlek, där vi kunde etablera spel på deras planhalva och skapa fler lägen, vi hade fler chanser och mer boll, jag tycker vi vinner rättvist. 

"Har hunnit skjuta in mig" 

Samtliga av Hammarlunds mål så här långt under årets allsvenska har kommit i den andra halvleken. 

Är det bara en slump eller...? 
– Då har jag hunnit skjuta in mig, säger hon och skrattar. 

– Nä, men mina mål har ofta kommit i perioder under matcherna då laget har spelat bra, jag tror snarare det är vad det handlar om. 

Segern gör att GFC på de tre första omgångarna har lyckats spela ihop sju poäng, två vinster och ett kryss. En poängskörd som innebär att man är med i den absoluta toppen. Hammarlund är belåten med starten även om hon fortfarande grämer sig en aning över det sena poängtappet mot Kvarnsveden. 

– Det skulle ha varit tre poäng där för att man skulle kunna vara helt nöjd, men på det stora hela är det en bra start och vi är med där uppe, det är det viktigaste. Spelet har varit lite blandat, det har varit höga toppar men lite för djupa dalar, men det är något som kommer bli bättre ju längre det går, tror jag.