Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Atalantas stjärna Josip Ilicic ser ut att ha spelat klart för säsongen. Bild: Petros Karadjias
Atalantas stjärna Josip Ilicic ser ut att ha spelat klart för säsongen. Bild: Petros Karadjias

Mystiken: Atalantas Josip Ilicic puts väck

15 mål på 21 matcher från start i serie A. Men var är Atalantas nyckelspelare och stjärna Josip Ilicic och kommer han komma tillbaka till klubbens Champions League-möte med PSG?
– Jag vet inte, vi reser varje dag, men jag ser det som svårt, säger tränaren Gian Piero Gasperini till Gazetta dello Sport.

Den lilla klubben från Bergamo har varit Italienska ligans poplag tre år i rad och får landet att häpna år efter år genom flärdfull fotboll och fina resultat.

I år kammade Atalanta hem en tredjeplats i serie A och har dessutom gått till kvartsfinal i Champions League där man ställs mot Paris Saint-Germain den 12 augusti.

En stark bidragande faktor till Atalantas framgång har varit slovenen Josip Ilicic. Ytterforwarden har gjort 15 mål på 21 starter i Serie A och gjorde dessutom fyra mål i mötet med Valencia i Champions League när Atalanta gick vidare till kvartsfinalen.

Men sen kom coronapandemin.

Slovenen blev visserligen inbytt när Serie A återupptogs 24 juni och deltog i de fyra efterföljande matcherna men var en skugga av sitt forna jag.

Inte spelat sen 11 juli

Josip Ilicic har inte spelat sedan den 11 juli och har återvänt till hemlandet Slovenien för att hantera personliga problem skriver Sky Sport Italia.

Enligt ett reportage i Gazetta dello Sport som Expressen tagit del av, hade 32-åringen som föddes i Bosnien Hercegovina, i dåvarande Jugoslavien en svår barndom där hans pappa gick bort i tidig ålder.

Coronapandemin och ljudet av sirener i Bergamo, som varit hela Europas epicentrum när det kommer till virusspridning, påverkade Josip Ilicic hårt.

– Vårt mål är att får tillbaka Josip för Champions League-spelet i Lissabon. Det kommer förmodligen inte att bli så, men han vet att laget älskar honom, att staden älskar honom och kommer att ge honom sitt stöd. Han kommer från Bergamo, vi vill ha honom med oss, sa klubbdirektören Umberto Marino till Gazetta dello Sport inför avslutningen av Serie A mot Inter.

På tränaren Gian Piero Gasperini falller nu utmaningen att formera laget utan sin starkast lysande stjärna under årets säsong när Champions League-slutspelet drar igång nästa vecka.

För det råder stor tveksamhet om Josip Illicic kommer att komma tillbaka inför mötet med Paris Saint-Germain.

– Jag vet inte, vi reser varje dag. Men jag ser det som svårt ... Vi har varit utan Zapata i många månader och nu, tyvärr, har även den här frånvaron kommit. Vi får kompensera för frånvaron med andra kvaliteter, men Ilicic är fundamental.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.