Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mycket på spel när Öis bjuder på inträdet

Efter en turbulent vecka hoppas klubbledningen i Öis att publiken sluter upp i dagens gratismatch mot AFC United.… – Vi står ändå alla bakom Öis även om vi kanske tycker olika saker i olika frågor, säger klubbdirektör Pierre Edström.

Det var i en GP-intervju i förra veckan som den förre sportchefen Janne Carlsson sågade ledningen i föreningen. Tränaren Marcus Lantz gick i sedan i svaromål och sa bland annat " Han (Carlsson) kommer från Utsikten i division 1, jag kommer från Bundesliga". 
Mittfältaren Jakob Lindström menar att skriverierna inte stört stämningen i spelartruppen.
– Nej, det påverkar inte oss. De saker som har sagts får stå för dem som har sagt dem, säger han.

Dagens match mot Athletic är den årligt återkommande "enkronasmatchen". Upplägget innebär att all publik går in gratis på Gamla Ullevi. Sponsorer och privatpersoner står för inträdet genom att betala en krona för varje åskådare som kommer.
– Det är roligt att spela de här matcherna. Det är en viktig match för föreningen och en bra inkomstkälla. Då vill man gärna som spelare bjuda tillbaka på planen, säger Lindström.

Även sportsligt är matchen viktig. AFC har häng på en direktplats till Allsvenskan. För Örgrytes del gäller det att öka distansen till kvalstrecket. 
– Det blir en tuff match för oss. AFC har gjort det bra den här säsongen och har många bra spelare i laget. Det är klart att det blir en hård nöt att knäcka för oss, medger Lindström. 

Något som talar för Örgryte är att laget inte har förlorat hemma sedan i juni. 
– Vi är starka på Ullevi. Vi vet att vi är bra där och det är en trygghet för oss. Även i de matcher som vi förlorat har det känts som om vi har varit det bättre laget, säger Jakob Lindström.

De senaste åren har "enkronasmatcherna" lockat närmare 6000 åskådare och klubbdirektör Edström hoppas på en bra siffra i dag också.
– Det är otroligt viktigt att publiken sluter upp och stöttar föreningen nu, säger han.