"Mycket morötter och jävlar anamma"

ANNONS
|

Det var den sista chansen att spela ihop laget inför den haussade premiären mot Malmö FF på Ullevi. Och försvarsmässigt var det en helgjuten insats – något laget länge suktat efter.

– Vi vinner och vi släpper till noll målchanser. Vi har ju bjudit på för många målchanser sedan förra säsongen och även mot sämre lag har vi släppt in lite för billiga mål. I dag hade vi en defensiv stabilitet, säger Lennartsson.

Att det blev seger kan han tacka veteranen Tobias Hysén för. Han tajmade en löpning perfekt, lät Sören Rieks fina passning studsa en gång och drog sedan till på volley med högerfoten: 1–0 till IFK strax innan paus.

ANNONS

I den andra halvleken hade både Sebastian Ohlsson och Mikael Boman bra lägen att avgöra, men siffrorna stannade vid en blygsam, men ändå säker, uddamålsvinst.

– Offensivt så finns det ju mer att ta av såklart. Periodvis har vi ett bra passningsspel, men vi hade kunnat skapa fler målchanser, säger Lennartsson.

Han valde åter att spela med en ensam forward, och Hysén visade än en gång att han förmodligen är den anfallare som är giftigast när det kommer till avslut – något som dock inte automatiskt ger en plats i Lennartssons startelva.

– Det är givetvis en av de viktigaste egenskaperna, men det går inte att säga att en är viktigare än en annan. Han och Elias och Boman har ju olika egenskaper och vem vi väljer kan påverkas av motståndet och underlaget. Snabbhet, förmåga att avsluta, speluppfattning, förmåga att sätta andra spelare i bra lägen, försvarsspel, huvudspel – alla de parametrarna vägs in, säger Lennartsson.

Efter att ha åkt ur cupen och dessutom känt sig negativ behandlade på upptaktsträffen har laget försökt använda de pessimistiska tongångarna som tändvätska.

– Det kan du räkna med. Det är klart att vi har pratat om det, spelarna är ju inte blinda, de ser ju själva. Nu är vi tippade sexa i år av de flesta, sjua av någon, så då tar vi det därifrån. Men vi har stor tro på oss själva inom gruppen och det är det som betyder något för vår del.

ANNONS

Så hur känns det inför premiären?

– Bra! Det har varit en vecka som har gett oss mycket morötter och jävlar anamma. En bra vecka med byggandet av vår "dedication for the season" säger Lennartsson.

ANNONS