Mutumbas debutsuccé - drömmål direkt

Martin Mutumba debuterade i Örgrytes vinstmatch mot Degerfors. Han gjorde det genom att göra mål direkt i 3-2-segern.

|

Ställningen var lika, 1-1, när Örgrytes tränare Marcus Lantz slängde in nyförvärvetMartin Mutumba med en halvtimme kvar av bortamatchen mot Degerfors.

Fem minuter senare fick Mutumba bollen av William Atashkadeh straxutanför Degerfors straffområde. En överstegsfint senare testade han skott, och satte 2-1 vid bortre stolpen.

Men matchen var inte över där. Med knappt tio minuter kvar kvitterade Degerfors igen, innan Örgryte återtog ledningen i den 85:e matchminuten. Mittbacken Johan Hammar nådde högst på en hörna och nickade in det matchavgörande målet för bortalaget, 3-2.

Örgrytes första mål gjordes av fjolårets bästa målskytt, William Atashkadeh. Det var anfallarens andra mål i år.

Segern innebär att Örgryte passerar lokalrivalen Gais i Superettan-tabellen och nu ligger på nionde plats.

Nu flödar Mudumbahyllningarna på sociala medier.