Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Foto: Bildbyrån

Mutumba tillbaka efter skadan: "Är mer än redo"

I torsdags var Martin Mutumba tillbaka i spel igen efter den allvarliga knäskada han ådrog sig i september i fjol. Och nu är Mutumba inställd på att förstärka ett Öis som inlett säsongen starkt. – Jag är mer än redo, säger Mutumba till GP.

Runt 70 minuters spel blev det för 31-åringen under torsdagens U21-match mot Utsikten och Mutumba fick beröm av assisterande tränaren Sören Börjesson.

– Martin såg bra ut. Han spelade både fram och tog avslut själv. Han hade bland annat ett skott i stolpen. Det såg ut som att han trivdes bra och hade mycket spelglädje, sa Börjessons till klubbens hemsida efter matchen.

För Mutumba själv var det en såklart en efterlängtad comeback, där grunden har lagts med månader av hård träning.

 Det kändes bra som fan, inga problem alls, jag har tränat fullt i två månader nu så jag var redo, säger han till GP.

Efter en fin inledning på tiden i Öis med två mål på sju matcher var olyckan framme i september i fjol. Mutumba skadade både bakre korsband och menisk under en U21-match mot Gais, en skada som hållit honom borta från spel i sju månader.

Är det här den värsta skadan du haft?
– Nej, jag bröt benet när jag var yngre. Så det här var bara skråma jämfört med det.

Du är inte orolig för hur kroppen ska reagera framöver?
– Nej, det ska inte vara så svårt. Det är superettan, inte Premier League direkt. Jag vet hur den reagerar, jag bestämmer hur den reagerar.

Vad tycker du om det du sett från Öis så här långt?
– Vi har vunnit, det är det viktigaste. Resten kommer sen. Det är så det brukar se ut i början.

Tror du det kan räcka till allsvenskan?
– Jag kan inte säga så mycket om allsvenskan. Jag fokuserar på mina egna mål som jag har, vill inte snacka för långt framåt i tiden. Jag ser bara mina egna matcher och mina egna mål och att jag bidrar till lagets framgång.

Vad är dina mål?
– Det kan jag inte säga, håller det för mig själv. Folk har inte hört från mig på länge och det kan vara så att vissa tror att jag ligger hemma och pillar mig i naveln och blivit mysig och rund. Eftersom jag inte gjort intervjuer på ett tag så kanske folk har den bilden av mig. Jag har känt att det är bättre att jag ger den rätta bilden av mig när man väl ser mig spela, då kommer man märka att jag är mer än redo. Nu ser jag bara framåt. En ny tid och en ny strid.   

Vad betyder det att en sån som Johan Elmander kommit in?
– Han är en jättesnäll människa. Det är coolt att spela med en kille som han, som haft en sån karriär med så många landskamper. Sen var det mer wow-känsla när man var yngre och spelade med sådana spelare. Det är bra av Öis att plocka hem en spelare som Johan, det visar att klubben betyder någonting för honom. Det är viktigt för de yngre spelarna också. Han har rest över hela världen under sin karriär ändå kommer han tillbaka.

Nu har det gått ett tag sen du kom till Öis, hur trivs du i Göteborg?
– Göteborg är jättefint, en liten och mysig stad där det blåser mycket. Alla är snälla här fortfarande. Alla är goa, görgoa som man säger.

Du har plockat upp lite göteborgska uttryck ändå?
– Ja, just görgo gillar jag. Det är bra slang.

LÄS OCKSÅ: Mutumba: "Mitt mål är att träffa Håkan Hellström"

När du kom till Öis sa du att ett av dina mål var att träffa Håkan Hellström, hur har det gått?
– Asså, det blir lite stalkervarning om man hela tiden ska hänga där han bor eller så. Det skulle vara kul att träffa honom någon gång. Men då får man väl gå på en Gais-match eller nått. Jag har i och för sig min kompis Rickson (Mansiamina) som spelar där så kanske får gå på en match snart. Men det kanske är bättre att bara lyssna på hans musik, man kanske skulle ogilla honom om man träffade honom. Ibland är det ju så.

För Öis del väntar Trelleborg på bortaplan på måndag härnäst, eventuellt med en spelsugen Mutumba i truppen.