Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Moussa Dembélé jämförs med Didier Drogba

Moussa Dembélé, 20, gör stor succé i Celtic och nu hyllas han som "en ny" Didier Drogba.

Jämförelsen görs av Celtics manager, Brendan Rodgers, som borde veta vad han pratar om.

– Jag jobbade med Didier Drogba i Chelsea och jag tycker att Moussa påminner mycket om honom, säger Rodgers till telegraph.co.uk.

– Didier kom till Chelsea när han var 26, den här pojken fyllde nyss 20. Han är fortfarande ett barn, men han är tuff, fortsätter han.

Läs också: De kan utses till Europas största talang

Dembélé skrev på för Celtic i somras och har fått en flygande start i den skotska klubben. Fem mål på fem ligamatcher, och två fullträffar i Champions League är 20-åringens facit.

– Han tror på sig själv. När han kom hit (till Celtic) sa han att han ville bli världens bästa spelare. Vi får se om han lyckas, men han har redan utvecklats mycket. Han kan nå den absoluta toppen, men det finns fortfarande en del saker som måste förbättras, säger Rodgers.

Siktar mot toppen

Dembélé gjorde nyligen två mål mot Manchester City i Champions League, och visade att han kan leverera mot riktigt tufft motstånd. Tidigare i höstas gjorde han hattrick mot Rangers i Glasgow-derbyt Old Firm.

– Vad jag ser i Moussa är en spelare som presterar som bäst i de stora matcherna. Då lever han upp till sin fulla potential, säger Rodgers.

Efter höstens målsuccé lär det inte dröja länge förrän Celtic kommer att få bud på den franske talangen. Och det lär bli en stor affär när Dembele tar nästa steg i karriären. När en reporter frågade om 15 miljoner pund var tillräckligt svarade Rodgers:

– Hur mycket? 15 miljoner pund? Så mycket kostar en av hans tår.

PSG och Fulham

Dembélé fostrades i den franska storklubben Paris Saint-Germain, och tillbringade sedan tre år i Fulham. När kontraktet gick ut med Londonklubben valde anfallaren Celtic som nästa destination på resan mot toppen.

– Det behöver inte ta två-tre år (innan han flyttar vidare), jag tror inte att det kommer att dröja så länge.Han kom hit för att utvecklas, och det är precis det han gör hela tiden, säger Rodgers.

– Han kunde ha valt att gå till en storklubb i England eller Europa, men han kom hit för att han vill jobba hårt, lära sig nya saker, och han älskar livet här, fortsätter managern.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.