Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
José Mourinho. Bild: ANDREW COULDRIDGE

Mourinhos stora hyllning – till bollpojken

En bollpojkes kvicka beslut låg bakom Tottenhams vändning mot Olympiakos i Champions League.
Då hyllades bollpojken av Tottenhams nya tränare José Mourinho som kramade om bollpojken och lyfte fram honom på presskonferensen efter matchen.
– Jag ville att han skulle komma och fira i omklädningsrummet med spelarna, säger José Mourinho.

Det var minst sagt ett prekärt läge som José Mourinho och hans Tottenham hamnade i när man ställdes mot Olympiakos i Champions League på hemmaplan. Den engelska ligaklubben hamnade tidigt i ett 2–0-underläge och var i brygga.

Men Tottenham hittade en reducering i slutet av den första halvleken och i inledningen av den andra skulle situationen som låg bakom vändningen ske – med en bollpojke i huvudrollen.

Bollen gick ut över sidlinjen på offensiv planhalva för Tottenham och en bollpojke såg precis vad som var på väg att hända. Han kastade blixtsnabbt bollen till Serge Aurier som i sin tur kastade in bollen till Lucas Moura som kom i fart på högerkanten. När inlägget sedan prickade pannan på Harry Kane var 2–2 ett faktum och därefter kunde Tottenham ösa på till 4–2.

Direkt efter Kanes kvittering stegade José Mourinho fram till bollpojken, gav honom i high-five och kramade om honom.

På presskonferensen efter matchen fortsatte Mourinhos hyllningar.

– För att göra det måste du vara en riktigt bra bollpojke. Jag var en väldigt bra bollpojke, mellan 10 och 15 år. Han är en väldigt bra bollpojke, förstår spelet och läser spelet. Han är inte där bara för att titta mot läktarna, ljusen eller halsdukarna. Han är där och läser spelet och utför det väldigt bra, säger José Mourinho på presskonferensen efter segern.

Han ville också att bollpojken skulle få följa med laget in i omklädningsrummet, men hittade honom dessvärre inte när slutsignalen ljudit.

– I slutet ville jag att han skulle komma och fira i omklädningsrummet med spelarna, men han hade gått. Jag vet inte var han är. Men en väldigt bra bollpojke, väldigt bra, säger José Mourinho.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.