Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Mourinhos pik till Klopp: "Där för att coacha laget"

Jürgen Klopp visar inte sällan upp ett aktivt kroppspråk och starka känslor vid sidlinjen. Det uppskattas av många - men inte av José Mourinho. – Jag är på matcherna för att coacha laget, inget annat, säger portugisen inför kvällens stormöte.

I kväll drabbar Liverpool och Manchester United samman på Anfield i ett stekhett möte. En seger för Liverpool innebär delad serieledning med Arsenal och Manchester City samtidigt som en United-vinst skulle innebära att Zlatan Ibrahimovic lag återigen får häng på den absoluta toppen. 

Och mötet är något extra - inte bara för att det kryllar av profiler på planen utan också för att det vid sidlinjen finns starka karaktärer. Att Uniteds tränare José Mourinho är en sådan finns det inga tvivel om, men frågan är om portugisen inte blir överglänst av Liverpools Jürgen Klopp. I Borussia Dortmund gjorde den tyske tränaren inte bara sig känd för att spela en galet energisk pressfotboll - utan lika omtalat var Klopps egen energi vid bänken under matcherna. Och känslorna har inte minskat sedan ankomsten till Premier League. Klopp fortsätter att leva sig in i matcherna - något som inte sällan roar fansen. Men en som inte charmas av Klopps upptåg vid sidlinjen är José Mourinho, som vanligtvis annars inte drar sig för att visa känslor.

När portugisen på en presskonferens inför toppmötet fick frågan om likheter mellan honom och Klopp svarade han: 

– Jag är i det tekniska området för att coacha laget. Jag är inte där för att…, sa Mourinho innan stannade av mitt i meningen och i stället fullföljde genom att demonstrativt flaxa sina armar i luften.

I det senaste mötet tränarna emellan, i oktober 2015 var Mourinho märkbart irriterad på Klopp, då han tyckte att tysken var framme hos fjärdedomaren alldeles för ofta. 

– Vi håller inte på och stressar domare. Vi beter oss när vi står vid sidlinjen, säger Mourinho enligt Daily Mail.