Mourinhos pik: "Rädda för att säga det"

Jose Mourinho kunde inte hålla sig på presskonferensen inför mötet med Bournemouth och starten av Premier League. På nytt pikade han sina konkurrenter. – Många lag tror att de kan vinna titeln, men de är rädda för att säga det, säger Mourinho.

ANNONS
|

Under fredagseftermiddagen mötte Jose Mourinho pressen i Manchester. Portugisen berättade då att han vetat om att Paul Pogba skulle bli avstängd i två dagar.

– Jag visste om situationen med de gula korten men visste inte om att det skulle leda till en avstängning eller inte. Men Pogba kommer att vara redo att spela mot Southampton.

Att det är förstaplatsen i Premier League som är målet för Jose Mourinho är glasklart. 53-återkom flera gånger om vikten av att vinna.

– Vi känner att vi är en kandidat till att vinna titeln. Vi vet att några andra har samma ambition som vi har. Om någon vid slutet av säsongen blir mästare och har varit bättre än oss, då är det fotboll. I detta ögonblick som Manchester United, kan vi inte prata om något annat. Vi kommer att slåss för titeln, säger han och fortsätter.

ANNONS

– Många lag tror att de kan vinna titeln, men de är rädda för att säga det, de föredrar att spela ett defensivt spel i media. Manchester United måste säga från dag ett att vi vill vinna titeln.

Att det är Bournemouth som står för motståndet i premiären verkar inte spela så stor roll för Mourinho. Trots att hans stjärngäng kommer att vara stora favoriter så berömmer han Bournemouth och deras tränare Eddie Howe.

– Det är ett bra och stabilt lag, det kommer att bli en tuff match för oss. De har stabilitet, samma spelare, samma tränare, år efter år, de har inte ändrat sitt sätt att spela.

ANNONS