Mourinho: "Mänskligt att ta tillbaka honom"

Han har varit utfryst sedan José Mourinhos ankomst till Manchester United. Men nu har Bastian Schweinsteiger tagits till nåder av portugisen. - Det var ett mänskligt och ett professionellt beslut att ta tillbaka honom, säger Mourinho.

ANNONS
|

Bastian Schweinsteiger har haft det minst sagt kämpigt sedanJosé Mourinho i somras anslöt och blev ny manager i Manchester United. Tysken, som inte har gjort en enda A-lagsmatch för United den här säsongen,har varit längst nedi Mourinhosfrysbox. Det har till och med gått så långt att portugisen inte ens har låtit mittfältaren få träna med A-laget.

Men nu anas det ljus i mörkret för Schweinsteiger. På presskonferensen inför Manchester Uniteds Europa League-möte med Fenerbahce i kväll berättade José Mourinho att 32-åringen återigen får träna med laget.

- Schweinsteiger är tillbaka. Vi tog det beslutet förra torsdagen. Vi informerade honom i fredags och han anslöt till laget i måndags, säger Uniteds tränare.

ANNONS

Anledningen till att tysken tas till nåder? Att Mourinhotycker United behöver fler spelare på träningarna för att kunna träna på de taktiska bitarna på bästa sätt.

- Bastian har jobbatprofessionelltmed fystränaren. Det var ett mänskligt ochprofessionellt beslut att ta tillbaka honom, säger Mourinho och fortsätter:

- Han kommer att vara mycket bättre förberedd och i mycket bättre skick. Om hans framtida beslut skulle bliatt lämna klubben kommer han att vara mycket bättre förberedd att gå in i matchspel igen. Om han beslutar sig för att stannahos oss blir han ett alternativ, säger Mourinho.

ANNONS