Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/7

Mourinho: "Kan inte fatta att han aldrig har vunnit"

Zlatan Ibrahimovic har gjort stor succé i Manchester United. Nu vill hans tränare, Jose Mourinho, att svensken tilldelas Ballon d’Or. – Jag kan inte fatta att han aldrig har vunnit, säger portugisen till MUTV.

Det har blivit 26 fullträffar och två cuptitlar så här långt i Manchester United för Zlatan Ibrahimovic. Och på de fyra senaste matcherna har superstjärnan, som visar strålande form, prickat in hela sex mål. 

De fina insatserna belönades nyligen med att Ibrahimovic återigen röstades fram till månadens spelare i Manchester United av storklubbens fans. 

"Ge honom Ballon d’Or"

Och det är inte bara supportrarna som är mäkta imponerade av 35-åringen. Stora delar av fotbolls-Englands experter öser beröm över Ibrahimovic och en av hans allra största beundrare är hans egen tränare, José Mourinho.

– Zlatan har varit fantastisk för oss. Titta på antalet mål, de två matcherna på Wembley, troféerna, det han har gjort för gruppen som helhet och det han betyder för oss. Han är helt fenomenal. Det finns inget mer att tillägga, säger Mourinho till MUTV.

Och portugisen tycker det är dags att "Ibra" snart belönas med en riktigt prestigefylld utmärkelse, nämligen Ballon d’Or, ett pris som antingen Lionel Messi eller Cristiano Ronaldo har bärgat de senaste nio säsongerna. 

– Jag känner ju till Cristiano Ronaldo och Lionel Messi. Jag vet vilka de är och vad de gör, men jag kan inte fatta att den här stora mannen (Zlatan) – med tanke på den karriär som han har haft – aldrig har vunnit priset. Så varför inte den här säsongen? Om han kan fortsätta på den inslagna vägen. Om han kan fortsätta vinna titlar, ta sig till Europa League-finalen i Stockholm. Varför skulle inte den här mannen, som är 35 år gammal, kunna få priset?