Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
José Mourinho. Bild: PAUL CHILDS

Mourinho: "Jag var oförskämd, men mot en idiot"

Tottenham förlorade på bortaplan mot Southampton och fick stjärnanfallaren Harry Kane skadad.
Dessutom varnades tränaren José Mourinho efter att ha gått över till motståndarbänken och tittat i tränarkonkurrentens anteckningar.
– Jag förtjänade helt klart ett gult kort, säger José Mourinho på presskonferensen efter matchen.

Tottenham fick, minst sagt, en mardrömsstart på det nya året. Laget ställdes mot Southampton på bortaplan i en ytterst viktig match i jakten på en plats bland topp fyra.

Men det skulle inte alls gå som José Mourinho och hans mannar ville. Southampton tog ledningen med 1–0 i den första halvleken genom Danny Ings som nätade efter en läcker prestation där han lurade bort sin försvarare.

Tottenham skapade inte jättemycket i den andra halvleken som skulle kunnat ge en kvittering, men en gång var det riktigt nära. Så pass nära att bollen till och med var i mål, men det skulle ändå bli en tung situation för Tottenham.

Målet kom nämligen efter ett inlägg mot Harry Kane som styrde in bollen, men linjedomaren vinkade av för offside (vilket VAR bekräftade korrekt) och samtidigt skadades stjärnspelaren. Kane såg ut att få omedelbar känning i baksidan av låret och anfallaren gick raka vägen ut i omklädningsrummet efter händelsen.

Men den stora snackisen efter matchen var trots allt Tottenham-tränaren José Mourinho.

Mourinho upptäcktes nämligen kliva över till motståndarbänken och tjuvkika i Southamptons assisterande tränares anteckningar. När hans drag upptäcktes blåste domaren av spelet och klev fram med det gula kortet till Mourinho.

På presskonferensen efter matchen gav Mourinho svar på sitt agerande och situationen.

– Jag förtjänade helt klart ett gult kort, för jag var oförskämd. Men jag var oförskämd mot en idiot, säger José Mourinho.

Tottenham ligger nu sex poäng bakom Chelsea som sitter inne på fjärdeplatsen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.