Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mourinho: "Han är perfekt ihop med Zlatan"

Vilken är den perfekta åldern för en anfallare? Enligt José Mourinho är Marcus Rashfords 18 plus Zlatan Ibrahimovics 34 delat med 2. – Våra två anfallare är i exakt rätt ålder, säger Mourinho i MUTV.

Få saker gladde supportrarna med den gångna säsongens Manchester United. Utöver FA-cuptiteln fanns dock ett guldkorn: de unga offensiva spelarna.

Anthony Martial gjorde succé direkt när han kom från Monaco, Jesse Lingard spelade till sig en plats i startelvan men det stora utropstecknet kom först i februari.

Då klev 18-årige Marcus Rashford in och gjorde två mål i sin debut mot Midtjylland, en insats han följde upp med att göra två mål i rivalmötet med Arsenal.

Efter att rutinerade Zlatan Ibrahimovics köpts in till Manchester United har de bland supportrar höjts oroade röster över hur de unga anfallarna kommer utvecklas i José Mourinhos lag.

Nu kommer dock managern med lugnande ord. I en video på MUTV förklarar Mourinho att Marcus Rashford och Zlatan Ibrahimovic tillsammans är i perfekt ålder för anfallare.

– Zlatan är 34 och Marcus Rashford är 18. 34 plus 18 delat med två är exakt rätt ålder för en fotbollsspelare. Så våra två anfallare är i exakt rätt ålder, för 18 är det inte och 34 är det inte... men tillsammans, säger Mourinho och tillägger:

– Så jag tror det kommer vara fantastiska komplement för varandra.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.