Motståndarna trodde hon var pojke – laget diskades

ANNONS
|

Mili Hernandez, åtta år från Omaha i USA, älskar fotboll och är så duktig att hon spelar med de tre år äldre tjejerna iAzzuri Cachorros.

I helgen spelade hon och hennes lagkamrater en ungdomsturnering och var på väg till final när plötsligt laget diskades. Ett motståndarlag hade klagat hos turneringsledningen och sagt att Mili, som har kortklippt hår, var kille.

Trots att Milis pappa visade upp dotterns försäkringskort som bevisar att hon är tjej valde turneringen att gå på det andra lagets linje och fortsatt diska Azzuri Cachorros.

– Hon grät när de berätta för oss... De fick henne att börja gråta, säger Milis pappa Gerardo Hernandez till lokalmediet Wowt.

ANNONS

– Bara för att jag ser ut som en pojke behöver inte betyda att jag är en pojke. De hade ingen orsak att kasta ut hela laget, säger Mili Hernandez till samma kanal.

"Du är inspirerande"

MiliHernandez får nu stöd på sociala medierav de amerikanska fotbollsprofilerna Mia Hamm och Abby Wambach.

Hamm har på twitter bjudit in Mili till ett träningsläger hon är med och arrangerar.

Abby Wambach, som precis som Mili klippt sitt hår kort, skickari en video på instagram en hälsning till åttaåringen.

– Allt jag kan säga är att ditt mod att stå upp och vilja tala om det inträffade kommer att hjälpa följande barn som är i samma situation. Du är inspirerande, säger hon i videon.

– Jag känner en annan med kort hår. Hon har vunnit guldmedaljer och VM, blivit utsedd till årets spelare i USA och världen. Du kan göra allt vad du vill göra och vara allt du vill vara. Och du får se ut hur som helst då du gör det.

ANNONS