Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tom Pettersson spelade i IFK Göteborg mellan 2015 och 2017. Bild: MICHAEL ERICHSEN
Tom Pettersson spelade i IFK Göteborg mellan 2015 och 2017. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Motig MLS-debut för tidigare IFK-spelaren

Det blev en tung debut för Tom Pettersson i det amerikanska laget FC Cincinnati. Efter lång väntan på att få spela blev det storförlust i hans premiärmatch i MLS.

Det blev två säsonger för Tom Pettersson i IFK Göteborg och där stod för tre mål på 44 matcher i den blåvita tröjan. Därefter begav han sig norrut till Östersund för tre säsonger innan äventyret i USA fick sig en början.

– Det här erbjudandet var inte mycket att tveka över, sade Pettersson till TTELA i samband med övergången till FC Cincinnati.

Pettersson har fått vänta på sin debut. Men tidig söndagsmorgon, svensk tid, blev det dags. Dock blev det ingen rolig premiärmatch för mittbacken. Columbus Crew SC stod för motståndet, men det var ett för tufft motstånd och matchen slutade 4–0, vilket SVT Sport skrivit om.

MLS återupptar säsongen på Disney World

Det blev ett fyra månaders långt uppehåll för Major Soccer League (MLS) till följd av coronapandemin. Men sedan den 8 juli är säsongen igång igen – med turneringen ”MLS is back tournament”.

Turneringen, som spelas på Disney World i Orlando, inkluderar alla 26 MLS-klubbar och mellan den 8 juli och 11 augusti kommer totalt 54 matcher att äga rum.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.