Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/6

Montiel stor hjälte med matchens sista spark

Massvis av skador, rött kort och missade jättechanser åt båda håll. Sedan klev Diego Montiel fram och dunkade in 2–1 för Öis mot Halmstad i den 94:e minuten.
– Inte många segrar är skönare än de här, säger matchhjälten.

Det såg ut att sluta 1–1 när tabellfemman Örgryte gästade fyran Halmstad på Örjans Vall.

Men i den 94:e minuten klev, som så många gånger tidigare den här säsongen, Diego Montiel fram för Sällskapet och dunkade upp 2–1 och skickade tre poäng till Öis, vilket innebär att laget passerar HBK i tabellen och övertog fjärdeplatsen.

– Det finns inte många segrar som är skönare än de här, att avgöra med sista sparken, det är fantastiskt, säger matchhjälten Diego Montiel.

Segertåget rullar vidare

Vinsten innebär att Örgrytes segertåg rullar vidare. Trepoängaren var lagets fjärde i följd.

– Det flyter på nu. Jag tycker inte att vi gör en hundraprocentig match, men vi vinner borta mot Halmstad, vilket är en riktigt tuff match, så det känns skönt såklart.

Matchen då? En till en början ganska chans- och händelsefattig tillställning, med massvis av skador, som spelmässigt hettade till i andra halvlek.

Örgryte tog ledningen redan i den sjunde minuten. Gustav Ludwigson lyfte in 1–0, efter fin framspelning av Montiel. Marcus Mathisen kvitterade i den 65:e minuten.

LÄS MER: Skadekaos för Örgryte mot HBK

Sju minuter senare satsade inbytte Johan Oremo våldsamt mot Hannes Sahlin och träffade Öis-mittfältaren med en spark i ansiktet. Det landade i rött kort för Oremo och att Sahlin tvingades av planen under en period för att sy ihop de blödande såren.

Skadekaos i Öis

Och det var en eftermiddag där mycket handlade om just närkamper, frisparkar och skador. Innan matchen ens var en timme gammal hade Örgryte använt samtliga lagets byten då både Simon Nilsson, Danny Ervik och Daniel Paulson tvingats kliva av på grund av skada.

– Det var en ganska stökig match, med mycket smällar och fula tacklingar, säger Montiel.

LÄS MER: Det här kan fjärdeplatsen ge Örgryte

Men Hannes Sahlin kunde fortsätta och med honom tillbaka på plan satsade ett Örgryte med en man mer framåt för att avgöra. Det öppnade också upp för Halmstad och under slutminuterna haglade jättechanserna åt båda håll.

Flera jättechanser i slutet

Först var Kosuke Kinoshita helt fri med Stojan Lukic men avslutet hamnade långt utanför. Sedan var det två superba chanser för Öis. Först kom Jakob Lindström fram och lyfte bollen i ribban. Sedan fick Filip Almström Tähti ett friläge – Malkolm Nilsson räddade.

Men när allt pekade på ett kryss dök Montiel upp och avgjorde. Framspelad av Jacob Ericsson gjorde han inget misstag.

Nu återstår bara en match av säsongen. Hemma mot redan nedflyttningsklara Landskrona Bois.

– Vi vill komma så högt upp som möjligt och nu är vi fyra. Nu är det en match kvar, vi ska vinna den också. Vi ska se till att avsluta snyggt, avslutar Montiel.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.