Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Moise Kean i Everton-tröjan. Bild: PHIL NOBLE
Moise Kean i Everton-tröjan. Bild: PHIL NOBLE

Moise Kean festade i karantänen – Everton fördömer

Evertons Moise Kean, 20, följde inte coronarestriktionerna och styrde upp en hemmafest. Detta får Premier League-klubben att reagera.
”Den här typen av beteende är helt oacceptabelt”, skriver Everton i ett uttalande.

England har precis som flera andra länder runtom i världen vidtagit stora åtgärder för att stoppa spridningen av coronaviruset. Bland annat uppmanas befolkningen att stanna hemma och undvika att träffa andra människor om det inte är absolut nödvändigt.

Men detta struntade Everton-stjärnan Moise Kean blankt i. Enligt tabloiden The Sun ska Kean haft en fest hemma i sin lägenhet.

Premier League-klubben har nu fördömt sin spelares handling via ett uttalande.

”Klubben har start uttryckt sitt missnöje till spelaren och klargjort att den här typen av beteende är helt oacceptabelt.”

De fortsätter:

”De fantastiska människorna inom NHS (National Health Service, den statliga organisation som ansvarar för den offentliga sjukvården i Storbritannien) förtjänar all respekt för det hårda jobb de lägger ner och för allt som de offrar. Det bästa sättet vi kan visa den respekten på är genom att göra allt vi kan för att skydda dem.”

Moise Kean är 20 år och kom till Merseyside och Everton i augusti förra året och skrev på ett femårskontrakt. Då lämnade han Juventus som varit i sedan han var tio år gammal.

Under säsongen som varit har Kean gjort ett mål och stått för två assist i Premier League.

Kean är inte den första som hamnat i blåsväder efter att ha festat under coronatider. För några veckor sedan gjorde Manchester Citys stjärna Kyle Walker något liknande då han uppges ha festat med två prostituerade, enligt flera brittiska medier inklusive ansedda The Guardian.

LÄS MER: Kyle Walker uppges ha festat med prostituerade

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.