Mohanad Jeahze tillbaka – men fick inte värma upp på planen

Han vägrade spela för att få till en flytt. Men övergången till Besiktas sprack. Nu har Mohanad Jeahze bett om ursäkt och är med i matchtruppen mot Sundsvall. Men när laget skulle värma upp var han kvar i katakomberna under läktaren.

ANNONS
|

Rubrikerna har varit många kring Hammarbys vänsterback Mohanad Jeahze den senaste tiden. Han fick stor kritik efter att ha vägrat spela. Klubben fördömde hans beteende och många supportrar har sagt att de inte vill se honom i Bajentröjan igen.

Men efter att övergången till Besiktas sprack har Jeahze bett om ursäkt för incidenten. Nu är han tillbaka och med i truppen mot Sundsvall.

Men på grund av supportrarnas starka reaktioner beslutade Hammarby att 25-åringen inte skulle värma upp med laget.

Sportchefen Jesper Jansson förklarar bakgrunden i Discoverys sändning.

– Vi får ta hänsyn till reaktionerna. Vi har en match att spela. Vi får se lite vad som händer. Men vi har skött det internt och vi blickar framåt och han är inne i truppen, det är inga problem.

ANNONS
Hammarbys Mohanad Jeahze byts in.
Hammarbys Mohanad Jeahze byts in. Bild: KENTA JÖNSSON

Utbuad när han hoppade in

Hammarby ledde med 1–0 i paus efter mål i första minuten av Abdelrahman Saidi. Sedan i andra halvlek utökade Veton Berisha, nyförvärvet, till 2–0.

I 74:e minuten blev Mohanad Jeahze inbytt mot Edvin Kurtulus. I stort sett hela Tele 2 arena buade då ut vänsterbacken.

Hemmapubliken buar även varje gång Jeahze får bollen. Discoverys kommentatorer kunde inte göra annat än att skratta åt situationen.

– Det är så extremt konstigt. Han värmer alltså inte ens upp, utan gör det i spelargången någonstans. Han visar sig inte, och sen direkt in här och blir utbuad. Det är jättekonstigt läge. Men man vill väl få in honom, det är bättre att bli av med det, säger experten Anders Andersson i sändningen.

Mohanad Jeahze om buropen:

– Jag förstår dem. Jag hade nog reagerat på samma sätt, så jag förstår dem, säger han till Discovery efter matchen.

Matchen slutade 3–0 till Bajen efter att Gustav Ludwigson skjutit in bollen via Sundsvallsförsvararen Forrest Lasso.

LÄS MER:Konflikten: Jeahze uppges ha vägrat spela

LÄS MER:Ångerfull Jeahze tillbaka i träning med Hammarby

LÄS MER:Hammarby stänger av Mohanad Jeahze

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS