Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mohammed: "Vi är bättre än dem"

På onsdag smäller det mellan IFK Göteborg och Häcken – derby på Gamla Ullevi. Häckens Nasiru Mohammed är segerviss.– Jämför vi lagen just nu så tror jag att vi vinner med 2-3 mål, säger han.

Häcken har tre raka förluster mot Blåvitt inför mötet lagen emellan. Det skrämmer dock inte den snart 22-årige Nasiru Mohammed som tror på sitt lag.

– Jämför vi lagen just nu så tror jag att vi vinner med 2-3 mål. Jag tycker vi är mer bestämda i det vi gör för tillfället. Så jag är ganska säker på att vi kommer vinna.

Det gulsvarta laget från Hisingen fick en pangstart på årets allsvenska när man plockade tre poäng mot Elfsborg i söndags. Matchen svängde rejält och till slut var det Mohammed som gjorde det matchvinnande 2–0-målet.

– Att vi jobbade ihop på det sättet som vi gjorde var väldigt viktigt så här tidigt på säsongen. Sedan jag kom hit har premiärmatcherna varit jobbiga för oss, men nu var det skönt att vi kämpade oss till tre poäng.

Samspelet mellan Samuel Gustafson och Mohammed gick inte att ta miste på – särskilt i den andra halvleken då Gustafson matade ut bollar på kanten för Mohammed att arbeta med. Det var också det samarbetet som ledde fram till ghananens mål.

– Även om vi inte alltid hamnar i samma lag på träningarna så för vi ständigt en dialog så att det blir rätt i matchsituationer. Att det stämde så bra som det gjorde i går var givetvis skönt och målsituationen var en utav de sekvenserna som vi övat på.

Mycket av fokuset inför säsongen har legat på Paulinho. Sedan brassen kom tillbaka till Häcken förra säsongen så har han producerat mängder med poäng. Mohammed berättar att han ser och lär en hel del av Paulinho för att kanske en dag ta över hans roll.

– Han är väldigt duktig på att skjuta och göra mål utanför straffområdet. Där försöker jag ta efter en hel del för att vara så förberedd som möjligt ifall jag en dag skall ta över som vänsterytter, säger han och fortsätter.

– Jag trivs och har utvecklat mitt spel på högerkanten, men det är lättare att göra mål ifall jag får vika in från vänster med min högerfot.

Det är ett tufft och tight spelschema inledningsvis för Häcken. Efter söndagens seger på Bravida Arena väntar nu ett derby på Gamla Ullevi innan man tar emot IFK Norrköping på Bravida Arena på lördag.

– Jag tror att det kommer bli en bra match mot Blåvitt. Det är det alltid, säger Mohammed.