Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Moestafa El Kabir. Bild: MATHIAS BERGELD

Moestafa El Kabirs mörka tid: ”Fanns dagar man ville sluta”

Moestafa El Kabir fick göra sitt första framträdande för Örgryte under lördagen.
Det blev anfallarens första match på 13 månader.
Nu berättar han om vägen dit – där han funderade på att sluta.
– Då tänkte man att det var lite skit samma, och bara ville vara hemmapappa i stället, säger El Kabir.

Moestafa El Kabir blev nyligen klar som lite av en prestigevärvning för Öis. Fotbollsvagabonden slog igenom i Mjällby, och har sedan dess spelat i världens alla hörn.

Bland annat i italienska Cagliari, saudiarabiska Al Ahli och turkiska Antalyaspor.

El Kabir har även två vändor i BK Häcken på sitt CV.

Under lördagen fick han göra sin debut för rödblått i förlustmatchen mot Brage.

– Det mest positiva i dag är nog att jag är tillbaka på planen. Det har gått ett tag sen jag stod på planen. Det har varit en mörk period och det gläder mig att jag kan vara tillbaka, säger han.

Stöttats av nära och kära

Detta var El Kabirs första match på över 13 månader. Vägen dit har varit lång.

– Det har varit tråkigt. Fotboll har varit mitt liv i 13-14 år som professionell. Man är van vid att träna varje dag. Jag har haft tur att jag har haft nära och kära runtomkring mig som motiverat mig till att fortsätta, för det har funnits dagar där man velat sluta. Det känns extra skönt att kunna vara tillbaka på plan för att kunna ge tillbaka till de som har stöttat mig, säger han.

Vad var det för tankar som gick genom huvudet?

– Man har ingen motivation, så det är svårt att förklara för någon som inte har varit i den sitsen. Man kollar tillbaka på sin karriär och känner att man är ganska nöjd. Jag har sett världen och spelat på hög nivå. Jag har presterat en del. Då tänker man att det är lite skit samma, och bara vill vara hemmapappa i stället, säger El Kabir.

”Vill hjälpa Öis på samma sätt som klubben hjälpt mig”

Nu har han dock funnit motivationen i Öis.

– Ja, absolut. Öis har tagit hand om mig väldigt bra sedan första dagen jag kom hit. Förhoppningsvis kan jag hjälpa Öis på samma sätt som klubben hjälper mig. Det är det vi letar efter från båda håll. Vi försöker att jobba ihop och hjälpa varandra. Jag på planen, och Öis hjälper mig att komma tillbaka i form. Förhoppningsvis kan jag hjälpa till genom att vinna de resterande nio matcherna i superettan, säger El Kabir.

Han känner dock inte att formen är helt på plats än.

– Det är en bit kvar tror jag, men man kommer till den nivån genom att få spela så mycket matcher som möjligt. Jag försöker övertala tränaren att ge mig den chansen, och i slutändan är det tränaren som bestämmer. Jag ska visa det på planen, så det är ingenting konstigt där, säger han.

Vad hoppas du kan uppnå med din tid i Örgryte?

– Att komma tillbaka till den formen jag var i en gång i tiden, och att hjälpa laget så mycket jag kan. Både med erfarenhet och med mål, säger El Kabir.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.