Moestafa El Kabir lägger av – ger beskedet på sin födelsedag

Moestafa El Kabir avslutar sin fotbollskarriär.
Det meddelar den före detta Häckenspelaren på sin födelsedag.
”Det har varit en väldigt tuff period i mitt liv”, skriver han på Instagram.

ANNONS
|

Moestafa El Kabir har haft en spretig fotbollskarriär där han representerat 14 olika klubbar under 15 år. I Sverige är han kanske främst förknippad med BK Häcken, där han blev skyttekung 2014.

El Kabir återvände till Hisingen 2018, men fick då säsongen spolierad av skadebekymmer.

Utöver Häcken har han även representerat Örgryte IS, Hammarby TFF och Mjällby i Sverige.

Moestafa El Kabir har, utöver de ovan nämnda klubbarna, bland annat spelat för Ajax juniorlag, Cagliari och fem olika turkiska klubbar.

Under onsdagen, på sin födelsedag, meddelade anfallaren att karriären till slut är över.

”Det har varit en väldigt tuff period i mitt liv och jag arbetar fortfarande med att bearbeta det. 15 år! Anledningen till att jag gör det här på min födelsedag är att balansera sorgen med glädjen. När jag växte upp på gatorna i Amsterdam trodde jag aldrig att jag skulle titta tillbaka på en karriär som de flesta barn bara kan drömma om”, skriver han på Instagram.

ANNONS

Fakta: Moestafa El Kabir

Född: 1988 i Targuist, Marocko

Position: Anfallare

Seniorklubbar: Nijmegen, Mjällby AIF, Cagliari, BK Häcken, Al Ahli, Gençlerbirliği, Sagan Tosu, Antalyaspor, MKE Ankaragücü, Kalmar FF, Çaykur Rizespor, Örgryte IS, BB Erzurumspor, Hammarby TFF

Tänker fortsätta med fotboll

Moestafa El Kabir tänker dock inte lämna sporten helt och hållet, även om han i nuläget inte berättar vad det är han har i kikaren.

”Det här må vara slutet på min professionella karriär men jag kommer inte lämna fotbollen. Fotboll är allt jag har, och med det sagt är det tid för ett nytt kapitel som jag kommer gå ut med ganska snart.”

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS