Moënza: "Otroligt skönt"

Malkolm Moënza lämnade Gais och superettans botten för Dalkurd och samma series topp. På lördagen fick han fira allsvenskt avancemang.

ANNONS
|

Från ett vilt firande Borlänge där Dalkurd precis säkrat platsen i allsvenskan 2018 svarar en göteborgare som lämnade bottenstriden med Gais för toppstriden med Dalkurd i telefon.

– Det är något jag längtat efter sedan jag åkte ur allsvenskan 2012 med Gais. Det är otroligt skönt att vi fixade det, säger Malkolm Moënza.

Han blev kvar på bänken 90 minuter mot sin förra klubb men matchen fick känslorna att svalla lite extra ändå. Dels blev hans nuvarande klubb klar för allsvenskan, dels fortsatte det gå tungt för hans gamla klubb.

– Det var speciellt. Man känner för Gais också. Men så är det tyvärr i fotbollen, säger han.

ANNONS

Sedan flytten från Göteborg har det blivit två inhopp för Dalkurd. Trots bristande speltid trivs han i Borlänge.

– Första tiden har varit klockren. Jag trivs jättebra. Det är ett härligt gäng så jag har alla mina vänner här nu. Det känns jättebra.

Varför är Dalkurd ett allsvenskt lag 2018?

– Vi och BP spelar en modern fotboll med mycket passningar och mycket bollinnehav, det är den största nyckeln.

Många beskriver Dalkurd som en speciell förening. Kan du förklara varför?

– Det är väldigt svårt att förklara men den skiljer sig från andra klubbar. Det gör den verkligen. Det är någon speciell touch på det hela. Det känns som jag har spelat här längre än vad jag har gjort. Det är väldigt familjärt.

Hur firar ni det här?

– Vi har bokat ett ställe här i stan där alla ska käka. Det kommer folk från när och fjärran.

Ni har ju väldigt många supportar från hela världen. Hur märker man det?

– Det är häftigt. Det är som ett landslag. Man märker att det är mycket folk som är delaktiga. De första två månaderna träffade jag nya människor varje dag. Allt det gör detta speciellt.

ANNONS