Mjällbys målkung klar för Öis

I förra veckan kunde GP berätta att Öis och Mjällby förhandlade om ett låneavtal kring yttermittfältaren Bubacarr Jobe. Nu är han presenterad av rödblått.

ANNONS
|

Örgryte har sökt efter en offensiv pusselbit som kan stärka lagbygget. Nu har klubben hittat rätt.

I förra veckan kunde GP berätta att Mjällbys Bubacarr Jobe var intressant för Sällskapet och att klubbarna förhandlade.

På tisdagen presenterade Öis nyheten att man har lånat in den målfarlige yttern, som förra säsongen noterades för tio mål i superettan.

– Vi har letat efter en offensiv förstärkning under ett bra tag nu. När möjligheten att ta in Buba dök upp nappade vi. Detta på grund av hans starka poängsnitt men även för att han har egenskaper som vi anser kommer bidra till att vårt offensiva spel blir en aning bättre, säger Igor Krulj till klubbens hemsida.

ANNONS

– Jag valde Örgryte för att det känns som att det kommer passa mig bra. Jag såg laget spela förra året och av de lag jag pratade med var detta det som kändes bäst. Jag tror att jag kan bidra med mycket positiv energi. Jag strävar efter att alltid göra mitt yttersta och att jag gör det tror jag kan smitta av sig på resten av laget, säger Jobe själv om övergången.

Spelklar mot Lindome

Utöver tio fullträffar i fjolårets superetta har den gambiske landslagsmannen också tidigare visat prov på målfarlighet. När Mjällby 2018 tog klivet upp till superettan prickade Jobe in hela 16 mål.

Men den här försäsongen har han dock inte fått något större förtroende nere i Blekinge och när Mjällbys tränare Marcus Lantz valt att satsa på andra spelare bär nu flyttlasset av till Göteborg.

Enligt Öis hemsida är 25-åringen spelklar till klubbens träningsmatch mot Lindome på torsdag. Samtidigt som Jobe ansluter lämnar också Freddie Brorsson Örgryte, en nyhet som presenterades tidigare under tisdagen.

Brorsson hade avtal över 2020 också, men parterna valde att säga upp kontraktet i förtid.

Fakta: Bubacarr Jobe

Ålder: 25

Position: Yttermittfältare/anfallare

Tidigare klubbar: Texas Rush, Force Academy, Austin Aztecx, Toronto FC, Skövde AIK och Mjällby AIF

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS