Mjällbys målkung aktuell för Öis

Förra säsongen gjorde han tio mål för Mjällby i superettan. Nu är Bubacarr Jobe aktuell för en flytt till Öis, enligt uppgifter till GP.

ANNONS

Örgryte önskar att ta in ytterligare någon offensiv förstärkning innan klubben spikar sin trupp för säsongen 2020.

Ett spår i den jakten är meriterade spanjoren Toni Dovale, vilket GP tidigare har skrivit om.

En annan spelare som också finns på Rödblåtts radar är Bubacarr Jobe, som har öst in mål för Mjällby de två senaste säsongerna.

Jobe som är en löpstark och irrationell spelare som trivs bäst i en offensiv ytterposition imponerade stort både 2018 och 2019.

LÄS MER:Fostrad i Barcelona – nu aktuell för Öis

När Mjällby tog klivet upp från division 1 för två år sedan prickade gambiern in hela 16 mål på 28 matcher. Och under förra säsongen fortsatte 25-åringen på den inslagna vägen – med att bidra framåt och vara en nyckelspelare när gänget från Listerlandet säkrade allsvenskt spel.

ANNONS

Konkurrenten också intresserad

Det blev tio baljor på 25 starter för Jobe som också noterades för två framspelningar under fjolårets superetta.

Men när Mjällby nu har satsat hårt inför den allsvenska återkomsten har det inte funnits någon given plats för Jobe i laget.

Därför ska ett lån ligga nära till hands.

Örgryte är dock inte den enda klubben som har hört sig för om målkungens tjänster utan även seriekollegan Öster ska, enligt GP:s uppgifter, ha anmält sitt intresse för yttern. Men som det ser ut i nuläget ligger dock Öis, enligt vad GP erfar, bäst till i kampen om att locka till sig spelaren.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS