Mjällby stolpträff från en poäng

|

Båda lagen stod på sju poäng, båda har haft en trög start på säsongen.

Mjällby skapade flest och bäst chanser i den här sexpoängsmatchen. Men orkade bara gräva fram fem avslut på mål.

Trelleborgs försvar var starkt. Och nu höll laget nollan för första gången i år.

–Vi tog bort en av allsvenskans bäste anfallare, så jag ger toppbetyg åt vår försvarslinje, sade Viktor Noring om Mjällby-anfallaren Moestafa El Kabir.

Mjällby hade tillfällen att spräcka nollan. Hade bollen väldigt mycket, men strandade de sista meterna eller så blockade TFF-försvaret skotten.

De bollar som slank förbi TFF-försvaret klarade Noring.

Men det var nervöst på slutet när Mjällby pressade för en kvittering.

–Känns väldigt bra att vi höll hela vägen, och det stärker våra självförtroenden.

TFF-målvakten visade hög klass, inte minst på Marcus Ekenbergs stenhårda nick från nära håll. Vilken räddning.

Några minuter före tog Trelleborg ledningen med 1–0 i den 58:e minuten. Målskytt Joakim Nilsson som var sist på en retur efter en hörna.

Med en kvart kvar drog Pavel Zavadil en frispark i TFF-målvakten Viktor Norings högra stolpe.

–Ja, vi bjöd inte på något bra anfallsspel, det var tandlöst. Men kan Mourinho vinna matcher på det viset så kan väl vi i Trelleborg också. Första nollan känns bra efter åtta mål i baken i två tidigare matcher. Att få stopp på El Kabir och Ekenberg (Marcus) är ett gott betyg till mittbackarna, sade TFF-tränaren Tom Prahl och tillade:

–Vinster är förlåtande.

En spelare hamnade direkt i fokus för publiken och väckte känslor på Strandvallen.

El Kabir förstås med blytunga och välriktade skott.

Och med sin snabbhet, balans, teknik och luriga vändningar.

I juni försvinner han och med det en dimension i Mjällbys spel.

–Att ersätta honom rakt av går inte. Vi letar ersättare och får ändra i vårt spel, sade Mjällbys tränare Peter Swärdh.

Det blev en tung förlust för Mjällby. Och dessutom fick mittbacken Daniel Ivanovski lämna planen med en misstänkt nyckelbensfraktur.