Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/20

Mix redo för Malmö: "Alltid kul att spela mot de bästa lagen"

Mix Diskerud ser ut att starta för IFK Göteborg i premiären mot Malmö FF. – De är favoriter till att vinna allsvenskan, det är alltid kul att spela mot de bästa lagen, säger han.

På torsdagens regntyngda Ulleviträning testade tränaren Jörgen Lennartsson flera olika formationer. Några positioner var konstanta. Målet vaktades av Pontus Dahlberg, backlinjen bestod av Emil Salomonsson, Mattias Bjärsmyr, Thomas Rogne och Scott Jamieson och de två centrala mittfältarna var Mads Albaek och Mix Diskerud.

Efteråt beskrev Diskerud, som bara varit i klubben i cirka tre veckor, sin fysiska status inför lördagens allsvenska start.

– Den är bra. Den är det inga problem med.

Klarar du 90 minuter?

– Om tränaren vill det så gör jag det.

Och formen?

– Den känns också bra. Jag gjorde en ganska bra match senast. På träningen går det bra, alla i laget har hittat formen, känns de som. Så får vi se om det stämmer.

Jörgen Lennartsson väljer mellan två formationer, antingen 4-4-2 eller 4-2-3-1. Både testades under torsdagsträningen, även om känslan är att det sistnämnda ligger närmast till hands.

– Jag tror att vi är ett lag som kan spela med olika formationer. Det viktigaste i fotboll är att passningsspelet sitter. Formationer kan vara små detaljer, men det är inte det som är utslagsgivande. Vi har så pass många bra fotbollsspelare i laget att vi klarar av att spela hur många spelsystem som helst.

Och så berömmer han sin nya partner, danske Mads Albaek.

– Han är en riktigt bra, spelskicklig fotbollsspelare. Det går på ett och två tillslag. Han har en riktigt god känsla, som det kallas. Det är härligt att spela med honom.

Vad vet du om Malmö FF?

– Jag har några vänner där, Berget och Eikrem och har följt dem i Champions League, de har ett bra lag och är favoriter till att vinna allsvenskan. Alltid kul att spela mot de bästa lagen.

Han berömmer även kvaliteten på Ullevis gräs.

– Det är bra, men lite vått efter dagens regn. När vi kom ut på det hade planskötarna gjort ett mycket bra jobb. Håller det sig till matchen finns inget att klaga på.

I förhandstipsen återfinns inte IFK Göteborg favoriterna.

– Jag tror inte att man skall titta allt för mycket på tipsen. Det är inte det som avgör hur det blir till slut. Om experterna tycker så är det vi som får vara underdogs och visa vad vi kan.

Mix Diskerud har ett låneavtal med IFK Göteborg fram till 27 augusti. Samma dag spelar IFK i den 21:a omgången mot just Malmö FF. Frågan är om mittfältaren blir kvar säsongen ut.

– Det får du snacka med Mats (Gren, sportchef) om.

Vad vill du själv?

– Det får du snacka med honom om. Jag trivs verkligen med livet här. Vi får se vad som sker.