Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Mittfältsstjärnan Vilde Böe Risa stannar i Göteborg FC

Vilde Böe Risa är en nyckelspelare för Göteborg FC, som i helgen går in i en ny säsong och en ny guldjakt.
Nu har norskan skrivit på ett nytt kontrakt och stannar i GFC säsongen ut.
– Jag har varit öppen med att jag om jag får möjligheten vill testa en annan liga, säger hon till GP.

Den norska landslagsmittfältaren Vilde Böe Risas kontrakt med Göteborg FC löper ut den sista juni, bara dagar efter helgens damallsvenska premiär.

Efter måndagens genrep mot Vittsjö sa norskan till GP:

– Det närmar sig nu. Vi har lite förhandlingar kvar, men jag hoppas det löser sig nu snart.

LÄS MER: Snart kontraktslös Böe Risa glänste i GFC-genrep

Nu är det löst.

Norskan har förlängt kontraktet och stannar i Göteborg säsongen ut.

– Jag är glad att förlänga med dem och jag tycker vi har gjort det väldigt bra de två matcher vi spelat nu och det känns bra i laget. Jag har hittat min roll i laget och får ta mycket ansvar och får mycket boll som jag gillar, säger 24-åringen.

Böe Risa är en viktig kugge i det Göteborg FC, som efter två år med andraplatser i damallsvenskan, nu jagar klubbens första guld – inte minst när landslagsstjärnan Elin Rubensson missar säsongen då hon är gravid.

Uppges velat skriva längre kontrakt

GFC:s sportchef Lasse Svensson om förlängningen:

– Vi är jättenöjda över att Vilde blir kvar i KGFC. Hon har utvecklats till en viktig kugge i vårt lagbygge och tillför mycket med sin speluppfattning, sitt arbete och sin precision i de fasta situationerna, säger han i ett pressmeddelande.

Enligt Sportbladet var klubbens vilja att skriva kontrakt för ytterligare en säsong men att det nu alltså blir ett kontakt som sträcker sig säsongen ut.

Vilde Böe Risa berättar varför det blev ett kort kontrakt:

– Jag har varit öppen med att jag om jag får möjligheten vill testa en annan liga, men just nu kände jag att jag trivs så bra här. Vi har många bra spelare och ett bra lag så jag kände att jag ville förlänga och fortsätta med det här bra laget. Jag tror att vi har möjlighet att vinna guldet i år men också göra det bra i Champions League.

Hon säger att det har funnits erbjudanden från större ligor i Europa redan nu men att det just nu inte kändes som rätt läge för en flytt, delvis på grund av coronapandemin.

– De andra ligorna i Europa har ju avslutat ligorna och sen har de en lång försäsong, och det har jag ju haft i fem månader nu! Så nu visste jag att vi kommer spela en hel säsong när vi drar igång och att jag kommer få spela mycket matcher. Så det spelade nog in lite också.

Vilde Böe Risa kom till GFC 2019, det slutade med en andraplats i damallsvenskan – nu hoppas hon på guld. Bild: MATHIAS BERGELD
Vilde Böe Risa kom till GFC 2019, det slutade med en andraplats i damallsvenskan – nu hoppas hon på guld. Bild: MATHIAS BERGELD

Göteborg går för guldet

GFC har besegrat både Rosengård och Vittsjö i träningsmatcher den senaste veckan och på söndag inleder man den damallsvenska säsongen med hemmamatch mot Kristianstad.

– Vi känner att vi har chansen i år och vill så klart gå för guldet. Men nu är det en speciell säsong med corona och vi vet inte hur det kommer bli, säger Vilde Böe Risa och fortsätter:

– Vi har haft en lång försäsong och tränat bra men inte fått sela matcher så det blir nog en annan typ av belastning än vi är vana vid just nu. Men vi kommer komma in i det och vi har flera nya spelare och en bred trupp nu. Nu känns det kul att det är mycket matcher, det gäller bara att stå emot den fysiska belastningen.

Den 24-åriga norskan kom till Göteborg FC från Arna-Bjørnar 2019 och har 31 landskamper för det norska landslaget på meritlistan, hon var bland annat med under VM i Frankrike 2019.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.