Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Mittfältsstjärnan vilade: "Röd lampa som lyser på honom"

Scott Jamieson är fortsatt ett frågetecken. Mikael Boman och Mads Albaek förväntas spela mot Östersunds FK, trots att de saknades på torsdagsträningen. – Jag har varit lite trött i min hamstring de senaste två veckorna, säger Albaek.

Efter 1-1 mot Malmö FF, 2-0 mot IK Sirius och 1-1 mot AFC Eskilstuna väntar Östersunds FK för IFK Göteborg på söndag. I fjol vann norrlänningarna med 2-0. 

– De kommer ha bollen mycket. Det får vi nästan räkna med. Och vara bra på omställningar, samt sätta försvarsspelet, säger lagkaptenen Mattias Bjärsmyr. 

Tränaren Jörgen Lennartsson har inte bestämt vilket spelsystem han skall välja, 4-4-1-1, som i inledningen mot AFC, eller 4-4-2, som efter Mikael Bomans inhopp. 

– Det skall vi fila lite på nu, säger Lennartsson efter torsdagsträningen utan att gå in på detaljer. 

Blåvitts bäste målskytt i allsvenskan hittills, Mikael Boman, var krasslig och saknades på träningen, danske mittfältseleganten Mads Albaek vilade en trött lårmuskel. 

– För att få den helt återställd tänkte vi att vi kanske kan köra en-två dagar med lite gym och rehab.

Har du förhoppningar att kunna spela på söndag?

– Jaja.

Det finns ingen risk att du missar matchen?

– Nej, nej. Det är bara att det har hållit på i kanske två veckor. Då kan vi ta en eller två dagar med lite extra ledigt och kanske göra lite andra saker i stället för att springa omkring på planen. 

Jörgen Lennartsson förtydligar: 

– Hade det varit match i dag hade Mads spelat. Det är lite röd lampa som lyser på honom rent belastningsmässigt. Han kommer att träna i morgon (läs: i dag). 

Vänsterbacken Scott Jamieson saknades i måndags och närmar sig matchform. 

– Det finns en möjlighet att han kan spela på söndag. Det är inte 100 procent. Vi får testa vidare. Dagens test gick okej, säger Jörgen Lennartsson. 

Mot AFC Eskilstuna ersatte Martin Smedberg-Dalence. 

– Smedberg gjorde en prickfri insats defensivt och vad gäller uppspel. Men han kom inte riktigt lika mycket i offensiven som vi hade hoppats, säger IFK-tränaren. 

Smedberg-Dalence fortsätter gärna som vänsterback, men vill slipa på vissa bitar.

– Att man kommer lite högre upp i banan och kommer till lite fler inläggslägen. Kanske till och med skottläge; komma in med högerfoten. Det var länge sedan jag spelade vänsterback och det viktigaste i den här matchen var att hålla defensiven. Det kändes riktigt bra. Försvarsspelet sett till 90 minuter var riktigt bra, menar han.