Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/2

Mittfältsmotorn: "Har varit halvnervös hela veckan"

Tre poäng skiljer Sandarna och Väster åt med fyra matcher kvar. På fredagskvällen möts de i en seriefinal som kan avgöra – eller öppna upp – uppflyttningskampen i division 5B.
– Jag dör alltså, en sådan här match hade jag aldrig sett komma för några år sedan i min karriär, säger Sandarnas Anton Hysén.

Den 27-årige yttern håller fortfarande på att spela in scener till realityserien "Hyséns" som ska ha premiär i kanal 5 i oktober. Ett fullspäckat schema har gjort att han inte hunnit träna någonting inför fredagens seriefinal, och inför den GP-sända matchen mot Masthugget för några veckor sedan hade han inte tränat på 1,5 månad:

– Jag har haft så fullt upp att jag ärligt talat inte hunnit tänka på tabellen, men det är skitkul att det gått så bra och vi ska spela en match som verkligen betyder någonting, med tanke på läget är det ju en seriefinal.

"Hade varit asball"

Anton Hysén har vunnit juniorallsvenskan och division 2 med Utsikten tidigare i karriären. För några år sedan hade han aldrig trott att han skulle spela en seriefinal i division 5:

– Jag dör alltså, haha! Men det hade varit asball att komma upp till division 4!

Sju matcher och fyra mål har det blivit hittills för Anton Hysén, som på grund av en lätt känning i baksida lår förväntar sig att han får starta på bänken mot IF Väster. En lagkamrat som definitivt kommer starta är mittfältsmotorn Tom Martinsson Ngouali – faktum är att seriefinalen varit i hans tankar hela veckan:

– Jag har varit halvnervös hela veckan och det har påverkat plugget och allting runtomkring. En annan lagkamrat har gått runt och visualiserat olika scenarier inför matchen, hur ofta händer det i division 5 liksom?

"Det är på riktigt nu"

Martinsson Ngouali målar upp en bild av ett Sandarna som är riktigt taggat på träningarna och han märker av att det är ett annat stuk än vanligt på den kommande matchen:

– Det är nu det har kommit ikapp en att vi kan ta andra raka seriesegern, det vore fruktansvärt kul att gå upp igen. Det är på riktigt nu, utan att det är nåt överdrivet.

Han har erfarenhet från kval både till division 1 och Superettan från sin tid i Akropolis, men känslan inför den här seriefinalen slår högre.

– Det här känns klart mycket mer än tidigare, det kanske är konstigt men beror nog på att jag varit mycket mer delaktig i Sandarna.

Han kom tillbaka till klubben inför förra säsongen i division 6 och har varit med under nästan hela den mäktiga sviten som Majornas Milan byggt upp under 2,5 säsong. Årets premiärförlust hemma mot Styrsö är deras enda på 50 seriematcher i division 6 och division 5 sen sommaren 2016.

– Det är bisarrt egentligen att vi har en sån svit, haha! Men vi är ett gäng ödmjuka pojkar och vet att Väster är ett riktigt klasslag med mycket kvalitet, framför allt deras kantspelare är riktiga spjut.

Revanschsugen Västertränare

I vårens match var det Väster som hade bollinnehavet men Sandarna som var dödliga på kontringar och vann med 4-1 på Önneredsplan. Det är en match som revanschsugne Västertränaren Daniel Natanaelsson inte riktigt släppt:

– Jag lovade mig själv efter senaste förlusten att ta en match i taget och har inte lagt så mycket tid på Sandarna sedan dess, även om den matchen grämt mig ordentligt. Inte för att vi förlorade utan för att vi blev utmanövrerade och aldrig var nära.

Daniel Natanaelsson, tränare för IF Väster.. Bild: IF Väster
Daniel Natanaelsson, tränare för IF Väster.. Bild: IF Väster

Efter den förlusten föll Väster även mot den andra toppkonkurrenten Balltorp men har sedan dess vunnit åtta av sina nio senaste matcher. Gabriel Cederborg och Felix Hermansson befinner sig i toppen av skytteligan med 13 respektive 12 mål var – den enda spelaren som saknas till seriefinalen är lagkaptenen Robin Axéll.

– Han är på bröllop i ett land med pyramider, i övrigt så får jag nog säga att de flesta är med. Men Robins frånvaro skojar man inte bort, säger Daniel Natanaelsson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.