Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Junes Barny. Bild: MICHAEL ERICHSEN
Junes Barny. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Mittfältaren lämnar Blåvitt – kontraktet bryts

Junes Barny och IFK Göteborg går skilda vägar. Detta efter att mittfältaren inte varit nöjd med sin speltid och därför velat lämna klubben.
Någon ersättare letar dock inte Blåvitt efter.
– Det är inte aktuellt att ersätta honom utifrån, säger sportchefen Kennet Andersson.

Han spelade i Hammarby och Gais under 2018, men till det här året skrev Junes Barny ett 2+1-kontrakt med IFK Göteborg. Den 29-årige mittfältaren har sedan gjort nio allsvenska matcher, varav fem från start, för Blåvitt. Nu står det klart att det inte blir fler än så.

LÄS MER: Nygrens övergång räddar Blåvitts ekonomi

IFK Göteborg meddelar nämligen via sin hemsida att Junes Barny begärt att få lämna Blåvitt och klubben har accepterat mittfältarens önskan.

– Förfrågan kommer från Junes själv och vi har i samtal kommit överens om att detta är en bra lösning för både spelaren och klubben, säger sportchefen Kennet Andersson till Blåvitts hemsida.

Det är bristfällig speltid som ligger till grund för att Barny önskat att få leta sig vidare.

– Vi har trivts oerhört bra med Junes och han har verkligen bidragit i en tid då vi behövde honom. Det är en oerhört bra person och en duktig fotbollsspelare som känner att han behöver mer speltid och därför har vi varit villiga att gå Junes till mötes, säger Kennet Andersson.

Till Helsingborgs Dagblad kommenterar Barny själv situationen:

– Jag såg var det var på väg. Jag och Poya har hela tiden haft en bra dialog och han förstår mina resonemang. På den vägen var det, jag vill bara spela fotboll, säger Barny till tidningen.

Mittfältaren inledde säsongen starkt för Blåvitt men efter att ha åkt på en skada hade han svårt att ta tillbaka startplatsen på mittfältet.

– Sån är fotbollen, det kunde ingen förutspå utan det bara hände. Laget har fortsatt gå bra, men som sagt: jag kom dit för att spela, mer dramatiskt än så är det inte, säger han.

Var flyttlasset tar vägen härnäst är oklart, däremot påstår Barny att han kanske är nära en ny klubb.

– I Sverige har jag inte sonderat terrängen om jag ska vara helt ärlig. Det har varit några förfrågningar från utlandet, säger 29-åringen.

LÄS MER: Så påverkar försäljningen av Nygren det ekonomiska arbetet i IFK Göteborg

Letar inte förstärkningar

Då Alhassan Yusuf och August Erlingmark spelat till sig platserna på det centrala mittfältet och att det bakom den duon finns spelare som Nzuzi Toko, Sebastian Eriksson och Amin Affane så letar man inte efter förstärkningar utifrån till det centrala mittfältet.

– Det är inte aktuellt att ersätta honom utifrån, säger sportchefen Kennet Andersson.

GP har varit i kontakt med Junes Barny som avböjer att kommentera.

IFK Göteborg kommer för övrigt att låna ut Edvin Dahlkvist. Den nyligt fyllda 20-åringen kommer förstärka backlinjen i Utsiktens BK som huserar i toppen av division 1.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.