Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Mittfältare klar för Gais

Mittfältaren Andreas Peterson är klar för Gais. 24-åringen kommer närmast från norska Levanger och har ett förflutet i Ljungskile och IFK Göteborg.

Andreas Peterson, som hade ett år kvar på sitt kontrakt med norska Levanger i den norska andraligan, väljer nu att lämna Norge efter fyra år för att spela i Gais.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Jag har varit på besök på GAIS-gården och jag har fått ett väldigt positivt intryck. Jag har haft bra snack med Benjamin Westman och jag gillar det som jag hör om hur han vill spela fotboll. Det ska bli väldigt kul att komma till en stor och traditionsrik klubb med mycket supportrar och fin arena så man kan lugnt säga att jag är riktigt taggad att starta om inför den nya säsongen, säger Peterson till Gais hemsida.

Mittfältaren, som kommer från Stenungsund, beskriver sig själv som en spelare som gillar att ha mycket boll och är passningsorienterad. En beskrivning som Gaistränaren Benjamin Westman instämmer i.

–  Att han då gick till Norge, som ju har ett mer fysiskt spel än i Sverige, har visat sig vara helt rätt val. För även om han inte är så lång så är han en riktigt bra duellspelare och en riktig terriertyp på planen. Dessutom är han en bra passningsspelare med en riktigt bra högerfot och är bra på fasta situationer, säger han till hemsidan.

Före tiden i Norge spelade Peterson i Ljungskile under två säsonger och har också ett förflutet i IFK Göteborg före dess.