Mittbacken klar för IFK Göteborg

Hammarbys mittback David Boo Wiklander är nu helt klar för IFK Göteborg. – Det är en fantastiskt bra mittback vi får, säger sportchefen Mats Gren.

ANNONS
|

32-åringen har tidigare ryktats till Blåvitt men nuär det alltså hugget i sten. Boo Wiklander har skrivit på ett tvåårskontrakt med IFK Göteborg, vilket meddelades via appen Blåvitt inifrån på torsdagen.

– Fantastiskt kul att komma tillbaka till hemmaplan, säger Boo Wiklander.

Mittbacken ansluter utan övergångssumma då Hammarby sedan tidigare aviserat att man kommer släppa spelaren då kontraktet löper ut.

–Det har väl varit några smådetaljer bara som vi har diskuteratpå slutet, men vi är jätteglada att David kommer hit. Det är en fantastiskt bra mittback vi får. Han har visat det även i Norrköping där han spelade hela säsongen när de vann. Nu i Hammarby har han också visat vad han kan. Det är en otroligt duktig fotbollsspelare som är väldigt omtyckt både på och utanför planen, säger IFK Göteborgs sportchef Mats Gren i appen.

ANNONS

Spelade i Blåvitt som junior

Boo Wiklander tillhördeIFK Göteborg under sin tid som junior - därefter gick flyttlasset tillQviding och senare IFK Norrköping innan han hamnade i Hammarby. Nu knyter han alltså ihop säcken i klubben där han en gång började.

– Jag skulle säga att jag gör mina medspelare bättre, det är väl det som jag ser som min största förmåga. Sen är detsjälvklart duellspelet och det defensiva speletsom utmärker mig. Sen kan man väl slå en och annan cross kanske, säger nyförvärvet.

ANNONS