Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: KRISTER ANDERSSON

Mittback provspelar med Gais

Gais söker en ny mittback.
Under veckan har Karlstad BK:s försvarare John Stenberg provtränat med klubben.
– Han har gjort ett gott intryck, säger Gais tränare Stefan Jacobsson.

Stora delar av Gais truppbygge är på plats. Men än saknas en eller ett par pusselbitar.

Klubben söker i huvudsak efter en mittback som kan komplettera nuvarande uppsättning med Carl Nyström, Emil Wahlström, Boris Lumbana och Niclas Andersén.

Under veckan har John Stenberg, till vardags i division 1-klubben Karlstad BK och tidigare i Carlstad United och IFK Åmål, provtränat med Grönsvart.

– Han har varit här och testat, han har gjort ett gott intryck. Vi ska summera i helgen och sedan får vi se vad det kan leda till, berättar Gais tränare Stefan Jacobsson.

Hur skulle du beskriva honom som spelare?

– En väldigt bra, spelande mittback som har en mycket fin vänsterfot, både i det korta och långa spelet. Han är dessutom bra på huvudet. Så min bedömning är att det är en mycket duktig fotbollsspelare.

Han tillägger:

– Han är också van vid att spela i en trebackslinje.

Jacobsson försökte för två år sedan hämta in Stenberg till Degerfors. Då blev det inget. Återstår att se om det i stället den här gången kan bli en värvning av Stenberg som spelade tillsammans med Gais målvakt, Mathias Karlsson, 2017 i Carlstad United.

– Jag hade faktiskt först ingen tanke på att ta hit honom, men så fick jag en blänkare från hans agent som gick med på att de kunde komma ner och visa upp sig. Det är inte alltid att spelarna gör det längre utan de tycker att man får värva på den kunskap man har. Så då körde vi på det, säger Jacobsson.

Blickar mot allsvenskan

Försvararen kommer dock inte vara med i lördagens match mot Qviding.

– Nej, så blir det inte. Vi hade ett snack med honom i dag vid lunchtid och gav lite feedback från veckan. Nu ska vi som sagt summera och se vad som händer här lite runt omkring och komma med ett beslut till honom så snart som möjligt.

Förutom Stenberg har Gais, enligt uppgifter till GP, ett antal allsvenska mittbackar som inte är helt ordinarie under uppsikt.

– Det har varit lite fram och tillbaka. Ett tag letade vi mycket offensivt, sedan nu den senaste tiden har vi fokuserat mycket på att hitta en mittback. Sedan får vi se lite vad som finns kvar i skattkistan också.

Ett namn som det i dagarna har ryktats om är Helsingborg IF:s mittback Charlie Weberg, en spelare Gais, enligt vad GP erfar, också har under uppsikt.

– Vi har ögon på många spelare, säger Stefan Jacobsson kryptiskt angående det intresset.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.