Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

David Engström (höger) kommer senast från spel i IFK Värnamo.

Mittback klar för BK Häcken

Det har varit vida känt att BK Häcken jagat en ny mittback till laget och nu står det klart att David Engström kommer till Hisingen. Men trots att man fyllt alla positioner är man inte klara enligt sportchef Sonny Karlsson.

BK Häcken hoppas att man har hittat en guldklimp i David Engström, 26. Försvararen som är född i Västerås har inte gjort särskilt många säsonger på elitnivå och de tre senaste säsongerna har hans klubbaddress varit IFK Värnamo.
Men det är till viss del just det som lockar enligt Häckens sportchef Sonny Karlsson som tror sig fyndat i superettan.

–Vi hoppas på att han kommer vara en "late bloomer", han har ju inte spelat så mycket på elitnivå då han valde att studera. Men vi ser att han bara blivit bättre och bättre för varje säsong så vi tror detta är en bra värvning, säger Sonny Karlsson.

 David Engström, som nästa säsong spelar i allsvenskan för första gången i sin karriär, är beredd att hålla med sin nya sportchef om att han är lite av en "late bloomer".

– Jag förstår verkligen beskrivningen och jag känner att jag har utvecklats på mycket på kort tid i Värnamo. Samtidigt känner jag att det finns ännu mer att hämta.

Vill bidra offensivt

Engström är inte bara värvad för att han har potential till en god utveckling. Under sin sista säsong i Värnamo gjorde Engström sex mål, majoriteten i fasta situationer. Något som han hoppas kunna ta med sig till BK Häcken.

– Klart jag hoppas på att kunna producera och bidra, framförallt med mitt huvudspel i båda boxerna. Sen försöker jag vara jobbig i försvarsspelet och spela fysiskt.

Just den offensiva biten var något som Sonny Karlsson fastnade för.

– Han är ju jäkla skicklig en mot en och har dessutom en offensiv sida som vi gillar.

Inte klara på marknaden

Med värvningen av Engström så har man nu fyllt upp på alla positioner, men trots detta så har man inte stängt några dörrar enligt Sonny Karlsson.

– Vi kommer leta förutsättningslöst. Hittar vi någon känner är bra så kommer vi ju såklart nappa på det.