Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: NILS JAKOBSSON
Bild: NILS JAKOBSSON

Misstänkt spelavvikelse i Göteborgsmatch

Svenska fotbollförbundet har upptäkt avvikande spelmönster i samband med mötet mellan Assyriska BK och IFK Värnamo i Svenska cupen.
Nu utreder man matchen då för att utesluta eventuell matchfixning.

Division 2-laget Assyriska BK från Göteborg föll med klara 0-5 när mötte IFK Värnamo (superettan) i Svenska cupen den 23 augusti.

I samband med matchen ska det, enligt SvFF:s jurist Tobias Tibell, funnits avvikande spelmönster. Något som nu gör att man kollar närmre på matchen, det var Dagens Nyheter först med att berätta.

Till GP berättar dock Tibell att det inte har gjorts någon polisanmälan kring matchen, något som rapporterades inledningsvis.

– Däremot är det så att kring Assyriska BK-IFK Värnamo har vi fått in en rapport om att det kan ha förekommit avvikelse, onormala sådana, på spelmarknaden. Men vi behöver titta närmare på den rapporten för att kunna dra några slutsatser om det stämmer eller inte, säger han.

"Finns inte en chans"

Assyriska BK:s ordförande Engin Aslan säger till GP att det ska ha varit någon form av matchfixning under mötet.

– Jag var på matchen själv. De chanserna vi skapade och de målen vi släppte in ...det finns inte en chans i världen att det var uppgjort. Det är inte så att vi inte gick ut och försökte. Vi hade lägen att göra mål, men det är tyvärr så stor skillnad mellan de här nivåerna, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.