Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Minuter från att bli hjälte - hyllas: "Vilken klasspelare"

Fem mål på fem matcher. Dardan Rexhepi fortsätter att leverera i nya klubben. Och efter Grönsvarts tunga poängtapp mot Trelleborg hyllades anfallaren av tränaren Benjamin Westman. – Alla som var här i dag såg vilken klasspelare Dardan Rexhepi är, säger han.

Dardan Rexhepi satt fast i frysboxen hos BK Häcken. Gais såg möjligheten och värvade in anfallaren. Resultatet av klubbytet? En jättesuccé. Både för Gais och Rexhepi. Grönsvart har sedan 24-åringens ankomst inte förlorat en match och Rexhepi själv har haft ett målsnitt på en fullträff per match. Mot Trelleborg hittade anfallaren nätet än en gång, när han i den 56:e minuten rullade in 3-2. Femte baljan på lika många matcher i nya klubben.

Någon hjälteroll blev det dock inte för Rexhepi då TFF på övertid hittade ett kvitteringsmål. Benjamin Westman var ordentligt besviken över det sena poängtappet, men på presskonferensen efter matchen ville han ändå hylla sin nya målkung. 

– Alla som var här i dag såg vilken klasspelare Dardan Rexhepi är. Han har benägenheten att han kan sysselsätta en hel backlinje själv. Han kan gå på yta, möta, kombinera. Han är allround i sitt sätt att agera. Han har varit dunderviktig för vår del.

I hela matchen oroade han skåningarnas försvar gång på gång, och det var ytterst nära att Rexhepi, efter ett fint solonummer och en mäktig spurt, där han löpte ifrån TFF-försvararen Robin Jacobsson, hittade nätet redan i den första halvleken. Den gången gick dock avslutet i stolpen. 

– Han är mycket, mycket snabbare än vad man tror, han skramlar ihop två frilägen med hjälp av det i dag, säger Westman. 

Även Trelleborgs tränare Patrick Winqvist var imponerad av Rexhepi och inte minst prestationen när han lurade Jacobsson. 

– Skönt att han utmanade honom, för han tror att han är snabbast i vårt lag. Det var en bra läxa för honom...

Också anfallskollegan Luka Mijaljevic, som med sina åtta fullträffar är Gais bäste målskytt så här långt i år, berömde sin anfallskollega. 

– Det känns riktigt bra att spela med honom. Vi förstår varandra - trots att vi inte har hunnit träna så mycket ihop. Vi växeldrar väldigt mycket. Det ser bättre och bättre ut för varje match.