Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Mino Raiola: ”Jag ångrar att jag tog Zlatan till MLS”

Zlatan Ibrahimovic är 39 år och kanske bättre än någonsin. Det får agenten Mino Raiola att ångra tidigare val i svenskens karriär.
– Jag ångrar att jag tog Zlatan till MLS, det var slöseri med tid, säger Raiola till Football-Italia.

Zlatan Ibrahimovic öser in mål för Milan i Serie A och leder, trots att han missat matcher på grund av skador och covid-19, skytteligan – vid 39 års ålder. Dessutom toppar hans Milan tabellen.

Den svenske superstjärnan återvände till Milan i vintras efter två år i USA och MLS med LA Galaxy. Det är två säsongen som hans agent Mino Raiola nu ångrar.

– Jag ångrar att jag tog Zlatan till MLS, det var slöseri med tid där, säger Raiola till Football-Italia.

Han fortsätter:

– Jag har sett många spelare i min karriär som varit trötta i Zlatans ålder. Jag har nästan tyckt synd om att dem för att de fortsatt. Men jag har aldrig sett denna trötthet hos Zlatan. Enligt mig kan han lätt spela i ytterligare fem år.

Under tiden i Los Angeles noterades Zlatan för totalt 52 mål och 17 assist på 56 matcher.

LÄS MER: Här är årets största inlägg på Twitter

Zlatan ser inte slutet

Zlatan själv verkar inte heller ha några planer på att lägga skorna på hyllan snart. I en intervju med BBC sa han nyligen:

– Jag kommer fortsätta till jag inte kan göra de här sakerna som jag gör. Jag måste bara hålla mig i form, sedan kommer resten att lösas av sig själv.

Efter spelarkarriären tror Raiola att hans adept kommer fortsätta ha hög status inom fotbollen.

– Han kommer att ha en betydelsefull roll. Kanske bli president för någon klubb eller för Uefa, för något som kan förändra den världen, säger han till Sky Sport.

LÄS MER: Zlatans löfte om framtiden

Just nu står Zlatan Ibrahimovic på skadelistan för Milan. I 3–1-segern över Napoli den 22 november tvingades han, efter att han gjort två mål för sitt Milan, lämna matchen med en lårskada. Han är inte tillbaka i spel än men väntas göra comeback på onsdagen när Milan ställs mot Genoa i Serie A.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.