Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/3

Ministerns vädjan till Mbappé: Stanna i Frankrike

Det ryktas om en flytt från Paris Saint-Germain för Kylian Mbappé. Det gillar inte Frankrikes idrottsminister Roxana Maracineanu.
– Vi behöver dig, allmänheten behöver dig, Paris Saint-Germain behöver dig, säger hon till France Info enligt Sportbladet.

En av Frankrikes klarast lysande idrottsstjärnor Kylian Mbappé öser in mål för sitt Paris Saint-Germain och toppar skytteligan i Ligue 1 med sina 16 mål på 25 matcher. När PSG körde över Barcelona med 4–1 i Champions League i veckan stod Mbappé för tre av målen.

Mbappé har ryktats bort från PSG, där hans kontrakt tar slut sommaren 2022. Det har rapporterats om att 22-åringen han hamna i både Spanien och England och att prislappen ligger på över 2 miljarder kronor.

De ryktena gillas inte av alla. En som vill se Kylian Mbappé fortsätta sin karriär i PSG är Frankrikes idrottsminister Roxana Maracineanu.

– Kylian, stanna i Frankrike, vi vill fortsätta se dig spela så här. Vi behöver dig, allmänheten behöver dig, Paris Saint-Germain behöver dig, unga människor måste ha exempel och förebilder, säger hon till France Info enligt Sportbladet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.