Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

"Min kollega sitter i omklädningsrummet och gråter"

Skandalscener på Gamla Ullevi gjorde att matchen mellan Blåvitt och Malmö FF bröts. Detta sedan spelare och ledare fått ett kraftigt knallskott kastat mot sig. – När min kollega sitter i omklädningsrummet och gråter, då går det inte att fortsätta, säger domaren Jonas Eriksson.

Det var i slutet av matchen som allting vändes på ända. Vid ställningen 0–0 hördes plötsligt en kraftig explosion och Malmö FF:s avbytare Tobias Sana hukade sig, synbart påverkad.

Han gick sedan bort till IFK-klacken och kastade en hörnflagga upp i publiken. Hätskt stämning uppstod, flera spelare skyndade till för att lugna ner situationen, och domaren stoppade matchen. Efter ett långt matchmöte beslutades det att den inte skulle spelas klart.
– Jag uppfattar att det kastas ett skott i närheten av Mattias (Klasenius, assisterande domare) och jag ser att en spelare hukar sig ner. Jag frågar om han är ok, men får inget svar. Då stoppar jag matchen, och tar alla av planen, säger Jonas Eriksson.

Väl där märker han hur kollegan Klasenius är chockad, och gråter. Han får också besked om att spelare Tobias Sana är märkbart skärrad och att det ringer i öronen. Matchen avbryts, och publiken ombeds till sist att gå hem.
Mats Gren, sportchef i IFK Göteborg:
– Det är tragiskt att det får bli så här, att en person ska få förstöra en match. Jag utgår från att det är en av våra fans som kastar, så det är bara att be om ursäkt till alla från vår sida, vi är ledsna att det sker.

Disciplinnämnden kommer nu avgöra vad resultatet ska bli i den avbrutna matchen. Något som i går kväll dock kom i skymundan. 

Frank Andersson, ordförande i IFK Göteborg:
– Det är helt sjukt att det händer, helt jävla absurt. 

Daniel Andersson, sportchef, Malmö FF:
– Tobias Sana är skärrad och det ringer i öronen. Det small väldigt nära honom, till och med på honom.

Matchdelegaten Pelle Höög:
– Säkerhetsansvarig, polisen, föreningarna, domaren och jag har vänt på alla stenar och kontentan blev att vi avbryter matchen idag. Jag kommer anmäla de här händelserna till SVFF:s disciplinnämnd, och domaren Jonas Eriksson kommer att anmäla i sin tur.
Domare Jonas Eriksson har stor internationell erfarenhet, men konstaterar att det här fallet sticker ut eftersom både en spelare och en domare påverkats starkt och inte kunde slutföra matchen.
– Ambitionen var att komma igång och spela klart matchen. Idag gick det inte, säger Eriksson.