Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/5

"Min ambition är att flytta någon annanstans"

Han har under lång tid ryktats vara på väg bort från Heerenveen – och Sam Larsson själv är öppen med vad han vill ska hända i sommar. – Jag har varit tydlig med att min ambition är att göra något annat, flytta någon annanstans, säger Larsson när han är hemma på Kamratgården i Göteborg.

Sam Larsson har sedan flytten från IFK Göteborg till Heerenveen 2014 tagit stora kliv och blivit en nyckelspelare i den holländska klubben. Flera gånger har det ryktats om att andra klubbar ska ha varit intresserade av yttermittfältaren, så här långt har det dock inte blivit någon övergång. 

Men i sommar hoppas Larsson själv att en flytt kan bli av. 

– Jag har sagt och varit tydlig med att min ambition är att göra något annat, att flytta någon annanstans. Vi får se vad som händer, säger Larsson när GP fick en pratstund med stjärnan i samband med att han var hemma i Göteborg och tränade på Kamratgården. 

Det har ryktats om intresse både i Spanien och i Italien. 

Vad vill du testa? 

– En större klubb. 

I en större liga? 

– Det är målet. 

LÄS MER: Italienska storklubben på jakt efter "Samba-Sam"

Han berättar att han själv än så länge inte har behövt ta några beslut om framtiden – men 24-åringen bekräftar att Heerenveen har tagit emot bud, som klubben har valt att nobba. 

På frågan om han är besviken över att det än så länge inte har blivit någon flytt från Holland svarar han snabbt: 

– Nej, jag är under kontrakt, de har rätt att säga nej. Det finns inget att gnälla på i media. 

De fina prestationerna i klubblaget har gjort att Larsson, som den gångna säsongen stod för nio mål och tolv assist på 31 matcher i Eredivisie, har fått chansen i Janne Anderssons landslag. Men för att fortsätta stå sig i landslagskonkurrensen tror mittfältaren att det behövs en förändring på klubblagssidan. 

– Som fotbollsspelare vill du alltid ta större kliv, och jag är en av dem. Kommer jag till ett bättre lag ger det mig större chanser i landslaget.