Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Miljonbråket - anmäler Benfica till Fifa

Västerås SK tycker inte att Benfica har uppfyllt sitt avtal kring Victor Nilsson Lindelöf. Nu har klubben anmält Benfica till Fifa. - Benfica har ännu inte fullföljt sina förpliktelser, skriver VSK i ett pressmeddelande.

Landslagsstjärnan Victor Nilsson Lindelöf lämnade Västerås SK för Benfica, men nu har klubbarna hamnat i ett kontraktsbråk och VSK har anmält Benfica till Fifa.

"Benfica har ännu inte fullföljt sina förpliktelser enligt det avtal som upprättades mellan Västerås SK Fotboll och Benfica i samband med Victor Nilsson Lindelöfs övergång 2011", skriver klubben i ett pressmeddelande.

Enligt VLT handlar bråket om en klausul i försäljningsavtalet som skulle ge Västerås en summa på 250 000 euro, eller drygt två miljoner kronor, när Nilsson Lindelöf hade spelat tio matcher.

Klubben har tagit hjälp av juristen Lars Nilsson för att hantera ärendet. Han bekräftar att ärendet handlar om just den klausulen men hävdar att summorna inte är korrekt till Expressen.

– Jag vet inte var de får sina siffror ifrån. Siffran stämmer inte, men det är inte långtifrån. I min värld är såna här avtal sekretessbelagda. Det innebär att vi inte kan hålla på att snacka med er om summorna, säger han till tidningen.

Än så länge har Benfica nobbat VSK:s krav. Men anmälan kan också få andra följder. Det eftersom klubben också har en klausul om vidareförsäljning av Victor Nilsson Lindelöf, som kan komma att beröras.

– Den här frågan har inte med det här att göra, men det kan finnas vissa beröringspunkter i argumentationen som indirekt skulle kunna ha påverkan på utgången där, men det behöver det inte göra. Det här är ett självständigt krav som bottnar i en specifik paragraf i avtalet, säger Lars Nilsson till Expressen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.