Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Miljonbelopp på spel för Öis: "Oerhört viktig"

Gratis på för åskådarna – men livsviktig för föreningen. Miljonbelopp står på spel för Öis i kvällens superettamöte med Gefle IF.

Öis har möjlighet att i närma sig säkrat kontrakt i superettan 2018 vid seger mot bottenlaget Gefle IF på Gamla Ullevi i kväll.

Avståndet ned till kvalplats just nu är tre poäng, vid seger blir differensen sex poäng – med tre omgångar kvar att spela.

– Matchen ikväll är oerhört viktig för oss på alla sätt – både sportsligt och ekonomiskt. Vi hoppas på mycket folk och såklart även tre poäng och känslan i föreningen är oerhört god just nu, säger Öis verksamhetschef Niklas Allbäck.

Publikmålet är satt till mellan 5000 och 6000 åskådare. Kommer 5 000 åskådare innebär det en intäkt på cirka en miljon kronor för Örgryte IS.

– Vår marknadsavdelning har gjort ett fantastiskt jobb och i denna stund är det över 350 företag och privatpersoner som är med och bjuder på inträdet, säger Niklas Allbäck.

Fjolårets gratismatch, som spelades mot AFC, lockade 5 087 åskådare. Årets gratismatch är den tionde i ordningen. Öis publiksnitt i årets superetta är 2 399. Störst var publiken mot Gais, 9264.

– Nu hoppas vi på en härlig fotbollsfest ikväll med mycket folk på läktarna och tre nya poäng in på “kontot”, säger Niklas Allbäck.