Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Miljardaffären klar – näst dyrast någonsin

Först hämtade de in Neymar från Barcelona. Nu har PSG landat ytterligare en miljardaffär. Supertalangen Kylian Mbappé byter Monaco mot huvudstadsklubben.

Paris SG ligger knappast på latsidan under sommarens transferfönster. Den franska storklubben som förra säsongen missade ligatiteln och åkte ur Champions League-slutspelet mot Barcelona efter ett haveri på Camp Nou satsar hårt för att återigen konkurrera på den absoluta toppen. 

För en dryg månad sedan hämtade PSG in Neymar för motsvarande 2,2 miljarder kronor. Nu har klubben landat ytterligare en miljardaffär. Efter en tids spekulationer står det klart att den franske supertalangen Kylian Mbappé, som gjorde stor succé för sensationslaget Monaco förra säsongen, väljer att byta den franska rivieran för att i stället spela med huvudstadsklubben. 

Affären är bekräftad av klubbarna och enligt flera internationella medier väntas 18-åringen, som till en början lånas in av PSG för att komma runt Financial Fair Play-reglerna, väntas i slutändan kosta PSG cirka 1,7 miljarder kronor. En summa som i så fall gör honom till världens näst dyraste spelare någonsin.